TÉMA

Peter Tóth

Kočner vyšetřování neovlivňoval, rozhodl nepravomocně slovenský soud

Slovenský okresní soud v Bratislavě v pátek zprostil kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera obžaloby, že se prostřednictvím motáků snažil z vazby ovlivnit vyšetřování jedné ze svých kauz. Verdikt není pravomocný, žalobce se odvolal k soudu vyšší instance.
2. 12. 2021|

Prokuratura zrušila stíhání novinářů, kteří údajně vyzradili jméno svědka v případu Kuciak

Prokurátor zrušil stíhání dvou novinářů slovenského listu Denník N. Čelili podezření, že v článku z roku 2018 vyzradili totožnost utajovaného svědka v souvislosti s vyšetřováním vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Reportérů se mezitím zastali někteří slovenští politici nebo šéfredaktoři.
21. 9. 2021|

Slovenská policie prohledává domy soudců spojovaných s Kočnerem

Slovenská policie provádí domovní prohlídky u několika soudců podezřelých ze spolupráce s podnikatelem Mariánem Kočnerem. Například u bývalého místopředsedy Okresního soudu v Bratislavě Vladimíra Sklenky, bývalé státní tajemnice ministerstva spravedlnosti Moniky Jankovské i u její sestry, soudkyně Krajského soudu v Bratislavě. Všichni měli ovlivňovat projednávané kauzy ve prospěch Kočnera, který je obžalován v případu vraždy novináře Jána Kuciaka.
29. 1. 2020|

Exšéf slovenské kontrarozvědky organizoval sledování Kuciaka. Kočner ho prý úkoloval z vazby

Bývalý šéf kontrarozvědky slovenské civilní tajné služby SIS a někdejší novinář Peter Tóth u soudu řekl, že zorganizoval sledování novináře Jána Kuciaka a dalších reportérů. Zadavatelem podle něj byl podnikatel Marian Kočner, který čelí obžalobě z objednání Kuciakovy vraždy. Tóth to jako svědek uvedl při líčení slovenského Specializovaného trestního soudu, před kterým v kauze vraždy Kuciaka, jeho přítelkyně a dalšího podnikatele stojí celkově čtyři obžalovaní.
15. 1. 2020Aktualizováno15. 1. 2020, 16:58|