TÉMA

Pečky

Česká pošta zruší na vybraných pobočkách sobotní provoz

Česká pošta zruší sobotní provoz poboček na vybraných místech. Státní podnik tvrdí, že se to dotkne těch nejméně vytížených poboček. Pošta také ke konci měsíce propustí 250 listonošek a listonošů.
28. 7. 2023|

Železniční dopravu mezi Prahou a Kolínem poznamenalo poškozené trakční vedení

Poškozené trakční vedení ve stanici Velim na Kolínsku komplikovalo dopravu na železničním koridoru mezi Prahou a Kolínem. Dálkové spoje jezdily odklonem, pro regionální vlaky zavedly České dráhy náhradní autobusovou dopravu. Mimořádnost skončila v noci na úterý.
3. 7. 2023Aktualizováno4. 7. 2023, 06:29|

Rakovník je blíže k obchvatu. Severní úsek získal stavební povolení

Druhá část obchvatu Rakovníka získala stavební povolení. Práce na něm by tak podle vedení města mohly začít už příští rok. Místní čekají na odlehčení dopravy už více než patnáct let, část z nich už i sepsala petici. Vadí jim smog a jeho vliv na zdraví. Ulevit od průjezdu kamionů chtějí i lidé z dalších obcí a měst ve středních Čechách, třeba ve Staré Boleslavi nebo Zápech.
24. 2. 2023|

Památku odbojáře Hovorky připomíná ve Zlíně symbolická tabulka na budově

Štěpán Hovorka měl odvahu postavit se nacistické i komunistické totalitě. Dne 1. prosince 1949 ho zastřelili příslušníci Státní bezpečnosti. Ve Zlíně na domě v ulici Na Výsluní, kde žil, dnes připomíná jeho osobnost tabulka Poslední adresy.
1. 12. 2022|

Přípravy na nový školní rok vrcholí. Někteří žáci zůstanou doma, jiné bude letos třeba vítání prvňáků

Do lavic mělo prvního září přijít skoro milion a půl žáků základních a středních škol. Už nyní je jasné, že jich bude o pár tisíc méně – pomalu totiž začalo přibývat případů, kdy zahájení vyučování zkomplikovala karanténa učitelů nebo zaměstnanců škol.
31. 8. 2020|