TÉMA

PC

Pomáhají zvedat prodeje hardwaru, exkluzivní herní tituly ovšem zároveň mohou rozdělovat

Stejně jako jednotlivé on-line streamovací videotéky lákají na filmy či seriály, které jinde nejsou k dispozici, postupují i velcí výrobci videoherních systémů, především domácích konzolí, nabízením exkluzivních videoherních titulů, které na jiných platformách nejsou k mání. A ač tato praktika může zvýšit i prodej příslušného hardwaru a tím zisky jeho výrobce, zároveň to na trhu s elektronickou zábavou může vytvořit nerovnováhu a v krajním případě pověst konkrétní firmy poškodit.
28. 5. 2023|

Svou kybernetickou ochranu budou muset posílit tisíce tuzemských firem

Zhruba šest tisíc českých firem bude nově muset splňovat vyšší standardy kybernetické bezpečnosti. Počítá s tím evropská legislativa, kterou představil Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) a která začne platit přibližně za dva roky. Norma zavádí vyšší ochranu počítačových systémů, současně také přísnější tresty a vztahovat by se měla mimo jiné na poskytovatele poštovních služeb nebo distributory vody.
3. 9. 2022|

Nákupy se s covidem stále více přesouvají na internet, potvrzují statistici

Internet k nakupování používá 57 procent Čechů, což je o 18 procentních bodů více než v roce 2019 před pandemií koronaviru a o tři body více než loni. Za dva roky to tak představuje nárůst podílu nakupujících on-line téměř o polovinu. Jídlo z restaurací si objednává pětina lidí, loni to bylo 13 procent. Vyplývá to z údajů, které v úterý prezentoval Český statistický úřad.
23. 11. 2021|