TÉMA

Pavel Šimčík

Krobot: Jsme nejblíž tomu, co se označuje jako vyznání

Tentokrát jeho postavy nemluví dialektem jako v Díře u Hanušovic, již před osmi lety vidělo v kinech více než 150 tisíc diváků, to však neznamená, že jim je dobře rozumět. Herec a režisér Miroslav Krobot se právě vrátil do kin se svým třetím režijním počinem Velká premiéra. Jeho bývalý kolega z Dejvického divadla Pavel Šimčík v něm hraje herce Pavla Šnajdra, jemuž se rozpadá manželství, on ale raději mizí do Olomouce, kde se chytá své první režijní příležitosti, ve které chce zazářit se svou babičkou (Iva Janžurová), bývalou herečkou. V rozhovoru pro ČT24 Krobot mluví o tom, co hledá u svých herců, o Dejvickém divadle, ale i plánech do budoucna.
24. 7. 2022|

Velká gesta nebyla to pravé. Ubral jsem a přišly velké role, říká Pavel Šimčík

Jednou z velkých premiér letošního karlovarského filmového festivalu je Velká premiéra. Hlavní roli snímku Miroslava Krobota hraje Pavel Šimčík – Krobotův žák a dlouholetý kolega (a dříve též podřízený) z Dejvického divadla. Sám Velkou premiéru před premiérou neviděl, ale připustil, že příslib natáčení s Miroslavem Krobotem byl jednou z věcí, které mu pomáhaly, když se kvůli covidovým restrikcím uzavřela divadla. Pavel Šimčík byl hostem zvláštního Interview ČT24 z Karlových Varů, rozhovor s ním vedla Tereza Willoughby.
5. 7. 2022|

„Nepoznám, kdy mluví vážně.“ Krobot zařídil Pavlu Šimčíkovi Velkou premiéru

Režisér a scenárista Miroslav Krobot představuje v traileru svůj třetí celovečerní film. Scénář napsal opět v tandemu s olomouckým psychologem Lubomírem Smékalem, na Olomoucku se komedie také točila. Hlavní role obsadil Krobot Pavlem Šimčíkem a Ivou Janžurovou.
3. 6. 2022|

Filmový vlak si nenechává ujet Krobot ani Havelka. Svezl se i severský thriller

V kinech se příští rok mohou tuzemští diváci těšit na novinky Jiřího Havelky nebo Miroslava Krobota. Oba filmaři během léta natáčí své nové snímky, na obou titulech se podílí Česká televize. Do biografů už na začátku srpna míří také severská detektivka Marco, v níž si zahrál mimo jiné Zdeněk Godla. Všechny tři tituly spojuje železnice.
24. 7. 2021|

V Dejvickém divadle hledají komplice, může jím být každý

Kdo už je a kdo ještě není spolupachatel, zjišťuje nová inscenace Dejvického divadla. Hru Komplic napsal před téměř půlstoletím švýcarský dramatik Friedrich Dürrenmatt. Detektivní groteska o hledání hranice viny ve zkorumpované společnosti nevyžadovala podle tvůrců žádnou přílišnou aktualizaci.
9. 2. 2020Aktualizováno9. 2. 2020, 20:20|

Hrátky s daní. V restauracích bude DPH na čepované pivo nižší než na stáncích

Od května bude čepované pivo v restauracích či hospodách podléhat menšímu zdanění než ve stáncích. V těch prvních se od května – v souvislosti se zavedením další vlny elektronické evidence tržeb – sníží daň z přidané hodnoty z 21 na 10 procent. V těch druhých zůstane sazba DPH 21 procent. Zjištění ČT potvrdila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Vláda přitom obecně snižování DPH odůvodňovala tím, že tak podnikatelům kompenzuje náklady spojené s EET.
3. 2. 2020|
Události komentáře

„Sami nevíme, jestli je to mystifikace.“ Seriál Most! na obrazovkách ČT vystřídá Zkáza Dejvického divadla

Populární seriál Most! vystřídá od pondělí na ČT1 jiná série – Zkáza Dejvického divadla. Děj se točí kolem toho, jak herci poté, co nedostali od magistrátu grant, musí sehnat peníze na další fungování divadla sami. Protagonisté nového seriálu – a zároveň herci Dejvického divadla – Lenka Krobotová, Martha Issová, Martin Myšička a Pavel Šimčík v něm hrají sami sebe. Okolnosti vzniku seriálu i to, zda jde o mystifikaci, či realitu, popsali v pátečních Událostech, komentářích v rozhovoru s Danielou Písařovicovou.
2. 3. 2019|