TÉMA

Pavel Hlávka

Soud snížil trest muži, který obvinil plzeňskou nemocnici ze zabíjení pacientů s covidem

Odvolací Krajský soud v Plzni v úterý zkrátil podmíněný trest Pavlu Hlávkovi, který je obžalován za slova o zabíjení pacientů s covidem ve Fakultní nemocnici Plzeň. Pětašedesátiletému muži letos Okresní soud v Plzni vyměřil trest 2,5 roku se stejně dlouhou zkušební dobou za šíření poplašné zprávy a za pomluvu. Uložil mu také povinnost omluvit se nemocnici a přednostovi první interní kliniky Martinu Matějovičovi. Odvolací soud mu trest zkrátil na dva roky, zkušební lhůtu a povinnost omluvy ponechal.
8. 8. 2023Aktualizováno8. 8. 2023, 16:23|

Muž dostal u plzeňského soudu podmínku za slova o zabíjení pacientů s covidem-19

Okresní soud v Plzni v pondělí vyměřil čtyřiašedesátiletému Pavlu Hlávkovi, který čelil obžalobě ze šíření poplašné zprávy, podmíněný trest. Před soudem stanul za svá předloňská slova o tom, že fakultní nemocnice v Plzni nechává zemřít pacienty s covidem, když jim nechce podávat přípravky ivermektin a isoprinosin. Hlávku okresní soud loni v létě obžaloby zprostil, odvolací krajský soud ale rozsudek zrušil a vrátil zpět k okresnímu soudu. Kromě šíření poplašné zprávy soud odsoudil Hlávku i za pomluvu kvůli vyjádřením o přednostovi interní kliniky.
13. 2. 2023Aktualizováno13. 2. 2023, 13:27|

Muž, který tvrdil, že lékaři v plzeňské nemocnici zabíjejí pacienty s covidem, míří znovu před soud

Pavel Hlávka, kterého soud původně zprostil obžaloby z šíření poplašné zprávy, před něj zamíří znovu. Plzeňský krajský soud zrušil osvobozující rozsudek na základě odvolání státního zástupce. České televizi informaci potvrdil místopředseda Okresního soudu Plzeň-město Josef Prach. Muž na internetu zveřejnil video, ve kterém natáčel lékaře a říkal, že v plzeňské nemocnici zabíjejí pacienty s covidem. Odůvodňoval to tím, že zdravotníci nechtěli jeho nemocné matce podat přípravek ivermektin, který však na covid nezabírá.
29. 11. 2022|

Soud v Plzni nepravomocně osvobodil muže souzeného za slova o zabíjení pacientů s covidem

Okresní soud v Plzni zprostil obžaloby třiašedesátiletého Pavla Hlávku, který se zpovídal z šíření poplašné zprávy. Před soudem stanul za svá loňská slova o tom, že fakultní nemocnice v Plzni nechává zemřít pacienty s covidem, když jim nechce podávat přípravky ivermektin a isoprinosin. Píše to server iDNES. Rozsudek podle něj není pravomocný, protože státní zástupce si nechal lhůtu na případné podání odvolání, Hlávka se odvolání vzdal.
15. 6. 2022|