TÉMA

Pavel Botek

Vrchní soud zrušil rozsudek nad mužem obžalovaným ze zapojení do bojů proti Ukrajině. Původně dostal 20 let

Pražský městský soud znovu projedná případ Alojze Poláka, který čelí obžalobě kvůli zapojení do bojů proti Ukrajině v řadách Ruskem koordinovaných sil mezi lety 2016 a 2020. Soud muže původně potrestal dvaceti lety vězení, Vrchní soud v Praze ale rozsudek zrušil a nařídil případ opět posoudit. Obžaloba viní Poláka z toho, že jako odstřelovač zabil minimálně čtyři příslušníky ukrajinských vládních jednotek. Podle městského soudu se ale neprokázalo, že by někoho usmrtil.
13. 9. 2022|

Další pokuta pro Arrivu. Za problémy na železnici chce Zlínský kraj 690 tisíc

Zlínský kraj vyměřil společnosti Arriva vlaky pokutu 690 tisíc korun za potíže v železniční dopravě. Důvodem je porušení smlouvy mezi dopravcem a krajem. Firma měla od prosince potíže s dodržováním jízdních řádů, několik týdnů v jejích vlacích také nefungoval odbavovací systém pro prodej jízdenek cestujícím.
6. 2. 2020Aktualizováno6. 2. 2020, 13:47|

Arriva se zlepšuje, ale dojem zůstává špatný. Ministr nevyloučil vypovězení smluv

Společnost Arriva se na české železnici v minulosti uvedla několika zajímavými projekty – na vlastní pěst provozovala spěšné vlaky v okolí Prahy nebo po letech obnovila přímé spojení Prahy s Trenčínem. Od 15. prosince 2019 se ale název firmy stal synonymem problémů. Převzala několik rychlíkových i regionálních linek a leccos se nepovedlo. V prvním týdnu provozu jel téměř každý třetí vlak se zpožděním přesahujícím pět minut, a přestože se situace již zlepšila, kraje, stát i cestující jsou stále nespokojeni. Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) nevyloučil, že by jeho úřad mohl Arrivě vypovědět smlouvy.
3. 1. 2020|