TÉMA

Patricie Fuxová

Finále Eurovize bude mít českého zástupce. Skupina Vesna postoupila

Dívčí skupina Vesna, která v Eurovizi zastupuje Česko, se dostala do finále mezinárodní písňové soutěže. Patří tak mezi desítku postupujících z úterního semifinále. Se skladbou My Sister's Crown znovu vystoupí během vrcholu soutěže v sobotu 13. května spolu se zástupci dalších 25 zemí. Letošní ročník se koná v Liverpoolu.
9. 5. 2023|

Začíná písňová soutěž Eurovize, Česko vyslalo pop-folklorní Vesnu

V úterý večer budou známi první finalisté mezinárodní písňové soutěže Eurovize (Eurovision Song Contest) pro rok 2023. Mezi patnácti uchazeči je i český zástupce, dívčí skupina Vesna s energickou skladbou My Sister's Crown. Obě semifinále i finále 13. května odvysílá v přímém přenosu Česká televize. Aktuální ročník oproti zvyklostem nehostí loňský vítěz, jímž byla Ukrajina, ale vzhledem k válce v této zemi se pořádání ujala loni druhá Velká Británie.
9. 5. 2023Aktualizováno9. 5. 2023, 12:00|

V Eurovizi bude Česko reprezentovat kapela Vesna

V národním kole Eurovize zvítězila na základě hlasování diváků dívčí kapela Vesna. Bude tak reprezentovat Českou republiku v květnu na soutěži ve Velké Británii. V národní soutěži byli ještě Markéta Irglová, držitelka Oscara za nejlepší filmovou píseň Falling Slowly z filmu Once, písničkář Rodan, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella.
7. 2. 2023|