TÉMA

Pád mostu

Přístav v Baltimoru je opět zcela přístupný. Dělníci vylovili desítky tisíc tun sutin zříceného mostu

Americké úřady v noci na úterý plně otevřely přístupový kanál do přístavu v Baltimoru. V tomto městě na východním pobřeží Spojených států se před necelými třemi měsíci zřítil most, když do jednoho z jeho pilířů narazila nákladní loď. Neštěstí si tehdy vyžádalo šest životů.
11. 6. 2024|

V Indii se už podruhé za 14 měsíců zřítil do řeky rozestavěný čtyřproudý most

U indického města Bhágalpur ve státě Bihár se v neděli ráno zřítil do řeky Gangy rozestavěný most se čtyřproudou silnicí. K neštěstí došlo už podruhé za 14 měsíců, upozornil server Times of India. Tehdy za pád mostu mohl údajně kabel uvolněný během bouře. Video z nedělního incidentu se rozšířilo na sociálních sítích a vyvolalo vlnu kritiky. Most se zřejmě zřítil kvůli celkovým chybám v konstrukci a nedodržení bezpečnostních pravidel.
5. 6. 2023|

Za zavinění pádu mostu ve Studénce nepůjde nikdo do vězení. Soud dal pěti pracovníkům stavařů podmínky

Odvolací senát Krajského soudu v Ostravě dal pěti pracovníkům stavebních firem obžalovaným ze zavinění pádu mostu ve Studénce před 14 lety tří- až tříapůlleté podmíněné tresty. Za zavinění neštěstí, při kterém zemřelo v srpnu 2008 osm lidí a stovka dalších utrpěla zranění, tak nikdo nepůjde do vězení. Dva původní nepodmíněné tresty soud zmírnil mimo jiné kvůli délce trestního řízení. Rozsudek je pravomocný.
26. 9. 2022Aktualizováno26. 9. 2022, 13:16|