TÉMA

Oldřich Kozler

Opakovanými volbami v Moldavě se bude zabývat soud, kandidátka SPD napadla jejich platnost

Volbami v Moldavě na Teplicku se bude znovu zabývat ústecký krajský soud. Na základě jeho rozhodnutí se opakovalo na začátku ledna hlasování v krušnohorské obci, kde starostka nechala vyškrtnout voliče ze seznamu. Předseda volební komise to ale při zářijových volbách nerespektoval. Před dvěma týdny vyškrtnutí voliči už vhodit lístek do urny nemohli, své rozhořčení neskrývali. Lídryně SPD Iveta Boudišová podala nyní návrh na neplatnost voleb a neplatnost hlasování.
19. 1. 2023|

Obecní úřad Moldavy na Teplicku opět vyškrtl některé lidi ze seznamu voličů

Obecní úřad Moldavy na Teplicku, kde se bude v sobotu opakovat hlasování do zastupitelstva, znovu vyškrtl některé osoby ze seznamu voličů. Sdělení podepsané starostkou obce Lenkou Novákovou (Otevřeně ke všem) je zveřejněné na úřední desce obce. Ze seznamu úřad vyškrtl 38 lidí, kteří podle vedení Moldavy v obci nežijí a nemají k ní žádný vztah. Na sobotní hlasování bude dohlížet krajský úřad, řekla mluvčí kraje Magdalena Fraňková. K volbám přijala opatření také policie, doplnil mluvčí jejího krajského ředitelství Kamil Marek.
6. 1. 2023Aktualizováno6. 1. 2023, 12:10|

Muž dostal za maření voleb ve městě na Děčínsku nepravomocně podmínku. Za hlasy měl nabízet peníze

Muž, který měl v Mikulášovicích na Děčínsku nabízet peníze za konkrétní volbu do městského zastupitelstva, dostal roční podmínku. Za maření přípravy a průběhu voleb ho potrestal Okresní soud v Děčíně, ČT to řekla mluvčí soudu Martina Syrůčková. Muž podle policie slíbil nejméně dvěma lidem až 500 korun za konkrétní volbu v zářijových komunálních volbách. Rozhodnutí není pravomocné.
2. 11. 2022|

Komunální volby v Moldavě na Teplicku se budou opakovat. Předseda komise nerespektoval starostku

Volby v Moldavě na Teplicku se uskuteční znovu. Ústecký krajský soud v usnesení zveřejněném v pondělí na úřední desce uvedl, že hlasování v komunálních volbách je neplatné. Voliči vyškrtnutí ze seznamu neměli právo hlasovat, přesto jim to předseda volební komise umožnil.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 18:35|