TÉMA

Nikolas Cruz

Floridský soud osvobodil policistu viněného z údajné nečinnosti při střelbě na škole v Parklandu

Soud na Floridě zprostil viny někdejšího zástupce šerifa Scota Petersona, který byl obviněn z nedostatečné reakce při střelbě na střední škole v Parklandu v roce 2018. O život tehdy přišlo sedmnáct lidí. Jde o první podobný soud policisty obviněného z nečinnosti při útoku šíleného střelce.
30. 6. 2023|

Vrah sedmnácti lidí na floridské škole Cruz dostal 34 doživotí

Floridský soud ve středu udělil doživotní trest vězení bez možnosti propuštění Nikolasovi Cruzovi, který ve škole ve městě Parkland na Floridě v roce 2018 zastřelil 17 lidí. Podle agentury AP neměla soudkyně Elizabeth Schererová na výběr, protože již dříve porota odmítla udělit čtyřiadvacetiletému střelci trest smrti.
2. 11. 2022|

Rodiny obětí stanuly tváří v tvář střelci ze školy v Parklandu. Porota navrhuje Cruzovi za vraždu 17 lidí doživotí

Rodiny 17 dětí a zaměstnanců školy, které v roce 2018 v budově střední školy ve floridském městě Parkland zastřelil Nikolas Cruz, dostaly v úterý jedinou šanci útočníka přímo oslovit před tím, než nad ním soud vynese rozsudek. Podle agentury AP pozůstalí střelci přáli, aby skončil v pekle a zemřel v bolestech a nazývali ho zbabělcem. Porota v procesu doporučila doživotní trest bez možnosti předčasného propuštění, soud má verdikt vynést ve středu.
1. 11. 2022|

Střelec z Floridy, který zabil 17 lidí, dostane doživotí. Porota se neshodla na trestu smrti

Porota v procesu s Nikolasem Cruzem, který v roce 2018 ve střední škole na Floridě zabil 17 lidí, doporučila doživotní trest bez možnosti předčasného propuštění. Informovala o tom agentura AP. Porota se podle ní jednomyslně nedohodla na trestu smrti.
13. 10. 2022Aktualizováno13. 10. 2022, 19:56|

Střelba zní americkými školami často. V nejhorších masakrech zemřely desítky lidí

Americké školy jsou neslavně proslulé střeleckými útoky. Někteří kritici viní vstřícné zákony ohledně vlastnictví zbraní, kvůli kterým je pro studenty poměrně jednoduché se dostat ke střelné zbrani a způsobit neštěstí. Obhájci legislativy však tuto souvislost odmítají a hledají příčiny jinde. První datovaný případ se odehrál už v roce 1840 ve Virginii, kdy student zastřelil profesora práv na místní univerzitě. S příchodem nového milénia se počet útoků prudce zvýšil. Zde je přehled pěti nejhorších masakrů na školách v americké historii, kromě úterního z Uvalde, které se řadí jako třetí nejvražednější v historii.
25. 5. 2022|