TÉMA

Nemocnice Bohunice

Brněnské podzemní tramvaje jezdí k bohunické nemocnici už i s cestujícími

Nová tramvajová trať k bohunické nemocnici v Brně už je v provozu. Právě v pondělí začala první zatěžkávací zkouška, kdy tisíce lidí míří do nemocnice, k univerzitnímu kampusu či do obchodního centra. Koleje, které odbočují z bohunické tratě za zastávkou Osová, se stavěly od konce roku 2019, trať stála 1,4 miliardy korun. Z velké části vede tramvajovým tunelem, který je nejdelší v Česku. U zastávky Nemocnice Bohunice také funguje nový přestupní terminál pro městské i regionální linky.
12. 12. 2022|

Nový terminál a konec vlakové výluky do Blanska. Cestující na Brněnsku čekají od prosince změny

Cestující veřejnou dopravou na Brněnsku čekají od neděle 11. prosince dvě zásadní změny. Po otevření nové tramvajové trati budou čtyři autobusové linky ze západního Brněnska končit u nemocnice v Bohunicích. Skončí také výluka mezi Brnem a Blanskem, kde začnou znovu jezdit vlaky.
2. 12. 2022|

Brněnské „metro“ je v provozu. Podzemní tramvaje však jezdí ke kampusu zatím jen na zkoušku

Nová tramvajová trať v Brně k bohunické fakultní nemocnici a ke kampusu Masarykovy univerzity je v ověřovacím provozu. Tento týden už po ní začaly jezdit tramvaje a zbývá dokončit montáž některých technologií. Stavebně je trať pro „šaliny“ včetně tunelu prakticky hotová, řekl generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havránek. Provoz s cestujícími by mohl začít v neděli 11. prosince, kdy je celostátní změna jízdních řádů.
15. 9. 2022|