TÉMA

Narkobaron

Mexická armádní jednotka dopadla narkobarona Guzmána, syna nechvalně známého bosse

Nepokoje v mexickém městě Culiacán kvůli zatčení lídra gangu si vyžádaly 29 obětí. Drogoví mafiáni marně útočili na bezpečnostní složky, zapalovali auta a blokovali cesty, aby si vynutili propuštění narkobarona Ovidia Guzmána. Speciální armádní jednotka ho dopadla ve čtvrtek. Muž přezdívaný Myš je synem El Chapa – tedy Prcka Guzmána – svého času nejhledanějšího drogového překupníka světa.
6. 1. 2023|

Mexiko vyslalo do města Ciudad Juárez armádu, má pomáhat v boji se zločinem

Mexické ministerstvo obrany oznámilo, že do města Ciudad Juárez na hranicích se Spojenými státy vyslalo dvě stě vojáků, aby tam pomáhali v boji proti organizovanému zločinu. Stalo se tak několik dní poté, co z místní věznice uprchlo množství vězňů včetně známého narkobarona. Ve středu o tom informovala agentura Reuters.
4. 1. 2023|

Při útoku na věznici v mexickém Ciudad Juárez zemřelo devatenáct lidí, z toho deset dozorců

Při nedělním útoku na věznici v mexickém městě Ciudad Juárez, které leží na hranici se Spojenými státy, zemřelo 19 lidí, z toho deset dozorců, informovala agentura AFP s odvoláním na místní úřady. Během útoku se dostalo na svobodu 25 lidí, včetně známého narkobarona odsouzeného k 200 letům vězení.
2. 1. 2023Aktualizováno2. 1. 2023, 22:03|

V Budapešti byl zadržen nejhledanější brazilský narkobaron

V maďarské metropoli zadrželi nejhledanějšího brazilského narkobarona Sergia Roberta de Carvalha, přezdívaného Brazilský Escobar. Jeho kartel podle policie dopravil za několik let do Evropy nejméně 45 tun kokainu. Informovala o tom agentura EFE s odvoláním na brazilskou federální policii.
21. 6. 2022|