TÉMA

Mýtus šesti milionů

Nejvyšší soud přezkoumá trest za vydání knihy popírající holocaust

Nejvyšší soud přezkoumá rozsudek nad jednatelkou vydavatelství Bodyart Press Hedvikou Fiksovou za vydávání a šíření knihy Davida L. Hoggana s názvem „Mýtus šesti milionů,“ která popírá holocaust. Krajský soud v Brně šéfce vydavatelství potvrdil peněžitý trest patnáct tisíc korun. Fiksová podala dovolání, o kterém bude rozhodovat velký senát trestního kolegia Nejvyššího soudu.
26. 7. 2023|

Brněnský krajský soud potvrdil peněžitý trest za vydání a šíření knihy popírající holocaust

Krajský soud v Brně potvrdil peněžitý trest pro vydavatelství Bodyart Press a jeho jednatelku Hedviku Fiksovou za vydání a šíření knihy Davida L. Hoggana Mýtus šesti milionů, která popírá holocaust. Podle rozsudku soudu ve Žďáru nad Sázavou se tím vydavatelství i jeho jednatelka dopustily přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. Krajský soud rozsudek potvrdil a odvolání zamítl. Fiksová má zaplatit patnáct tisíc, vydavatelství 45 tisíc korun.
14. 6. 2022|

Soud ve Žďáru nad Sázavou uznal vinnými jednatelku i vydavatelství z popírání holocaustu

Soud ve Žďáru nad Sázavou uznal vinnými vydavatelství Bodyart Press a jeho jednatelku Hedviku Fiksovou z přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Důvodem bylo vydání a šíření knihy Davida L. Hoggana Mýtus šesti milionů, která popírá holocaust. Fiksová dostala peněžitý trest 15 tisíc korun, společnost 45 tisíc. Rozsudek není pravomocný, obžalovaní i státní zástupkyně Lenka Budzińská si nechali lhůtu na odvolání.
6. 1. 2022|