TÉMA

Ministr pro vědu, výzkum a technologie

Tuleja bude jmenován ministrem pro výzkum v pondělí, zaměřit se chce na mladé ve vědě

Na kandidátovi na ministra pro vědu a výzkum je TOP 09 domluvena s prezidentem Petrem Pavlem. Do úřadu bude jmenován v pondělí 6. května, což po úterní schůzce řekl místopředseda vlády a zmíněné navrhující strany Vlastimil Válek. Informaci potvrdil i Pavlův mluvčí Vojtěch Šeliga. Setkání před jmenováním podle něj není nutné, neboť se oba osobně znají. Tuleja by se chtěl věnovat spolupráci Národního akreditačního úřadu s vládou či financování mladých vědců a jejich výjezdů do zahraničí.
30. 4. 2024Aktualizováno30. 4. 2024, 22:55|

TOP 09 má čtyři kandidáty na ministra pro vědu a výzkum

Na ministra pro vědu, výzkum a inovace má TOP 09 podle místopředsedy strany a šéfa resortu zdravotnictví Vlastimila Válka čtyři kandidáty – tři muže a ženu. Řekl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Nový ministr či ministryně funkci převezme po Heleně Langšádlové (TOP 09), která podala demisi. Jméno bude známo příští týden.
28. 4. 2024Aktualizováno28. 4. 2024, 13:27|

Nevzniknou nové úřady. Vytvořené posty zlepší koordinaci, tvrdí členové stran budoucí vlády

Předsedové stran vznikající vlády koalicí SPOLU a PirátiSTAN v úterý večer prohlásili, že se dohodli na obrysech koaliční smlouvy a programového prohlášení. Uskupení chce usilovat o snížení schodku veřejného rozpočtu na tři procenta HDP, zvýšení slevy na poplatníka či snížení sociálního pojištění. V pořadu Události, komentáře ve středu o návrhu programového prohlášení a rozdělení ministerstev diskutovali předsedové poslaneckých klubů ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN.
4. 11. 2021|