TÉMA

Mi-8

Českým vývojem dronů se zabývala Zóna ČT24

Rusko, Ukrajina a její spojenci překotně vyvíjejí nové modely dronů a strategii jejich nasazení. Dříve proces trval roky nebo měsíce a dnes je okolnostmi urychlen na týdny. Rusko-ukrajinská válka navíc neustále dokazuje, že bezpilotní letouny se staly zcela neoddělitelnou součástí moderních konfliktů. Krok s nejnovějšími trendy drží i vývojáři z české aerorozvědky. Díky kontaktům s frontovými jednotkami disponují zkušenostmi, které jim umožňují stavět konkurenceschopné stroje. Zóna ČT24 nahlédla přímo do vývojové laboratoře nejnovějších modelů české aerorozvědky.
25. 10. 2025|

V Rusku se zřítilo několik vojenských strojů. Spekuluje se o sestřelu

V Brjanské oblasti na jihu Ruska spadlo několik vojenských leteckých strojů. Jejich počet zatím není jasný. Některé zdroje píší o jedné stíhačce a jednom vrtulníku, některé o dvou vrtulnících a jiné dokonce o dvou letounech a dvou helikoptérách.
13. 5. 2023Aktualizováno13. 5. 2023|

Ukrajinci zadrželi šéfa firmy vyrábějící letecké motory, měl kolaborovat s Rusy

Na Ukrajině zadrželi Vjačeslava Boguslajeva, šéfa společnosti Motor Sič, která vyrábí letecké motory a sídlí v Záporoží. Podle obvinění jeden z nejbohatších Ukrajinců kolaboroval s Ruskem a dodával mu letecké motory, které země používala pro výrobu a opravy svých útočných vrtulníků typu Mi-8, Ka-52 a Mi-28. Informovala o tom agentura Unian.
23. 10. 2022|
Načítání...