TÉMA

Martin Malý

Události komentáře

Semafor má sjednotit opatření, jinak je to chaos, kritizuje Pobucký. Nešlo by to udělat, oponuje Hřib

Česko v pondělí rozdělil koronavirový semafor. Zeleně je označeno devět okresů, což označuje druhý ze čtyř stupňů varování. Konkrétní opatření hygieniků se ale mohou lišit, a to i ve stejně barevných regionech. To kritizuje primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký (ČSSD), podle kterého by semafor měl sjednotit opatření ve všech stejně označených místech. Jeho kolegové z Prahy nebo Havířova ale v pořadu Události, komentáře hájili různý postup hygieniků.
4. 8. 2020|

Ministerstvo představilo první mapu semaforu rizika nákazy v Česku, v devíti okresech platí I. stupeň

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo první mapu čtyřstupňového systému, který označuje jednotlivé okresy podle rizika nákazy covidem-19. Podle aktuální mapy nejsou v Česku okresy s horší epidemickou situací než zelený I. stupeň. Velká ohniska jsou stále Praha a Moravskoslezský kraj, uvedla na tiskové konferenci hlavní hygienička Jarmila Rážová. Podle ředitelky pražských hygieniků Zdeňky Jágrové se v hlavním městě budou opět nosit roušky i v povrchové hromadné dopravě hned, jakmile to počasí dovolí.
3. 8. 2020Aktualizováno3. 8. 2020, 19:43|

Pár hodin spánku, příliš rychlé obraty. Série nehod upozornila na podmínky strojvedoucích

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) rozhodla o kontrole dodržování pracovní doby na dráze. Reagovala tak na sérii nehod na železnici. Prověrka by měla zjistit, jestli zaměstnanci nejsou přetěžováni. Ministerstvo dopravy chce zase víc kontrolovat strojvedoucí.
16. 7. 2020|