TÉMA

Lékařské tajemství

Policie navrhla obžalovat psychiatra Cimického z 28 znásilnění a vydírání

Kriminalisté podali návrh na obžalobu psychiatra a spisovatele Jana Cimického ze znásilnění a vydírání pacientek. Lékař se jich podle nich dopustil v 28 případech. Policie o tom informovala na Twitteru. Konkrétní jméno obviněného sice neuvedla, ale z kontextu vyplývá, že jde o Cimického. Podle dřívějších policejních informací je psychiatr podezřelý, že znásilňoval ženy od roku 1980 do roku 2016.
6. 10. 2022Aktualizováno6. 10. 2022, 11:17|

Vojenská nemocnice se zabývá žádostí Senátu o informace k Zemanovi se zodpovědností a naléhavostí

Ústřední vojenská nemocnice řeší se vší zodpovědností a naléhavostí senátní žádost, která se týká prognózy vývoje zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana s ohledem na jeho způsobilost zastávat úřad hlavy státu. V sobotu to uvedla písemně mluvčí nemocnice Jitka Zinke. Další podrobnosti nesdělila.
16. 10. 2021|

V areálu mě doprovázel policista, k prezidentovi kancléř, řekl Vondráček

Ochranná služba neumožní přímý kontakt prezidenta Miloše Zemana s osobami, které předem neobdrží souhlas ošetřujícího lékaře s návštěvou. Policie tak vyhoví požadavku Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze, v níž je Zeman hospitalizován. Ve čtvrtek tam za hlavou státu přišel předseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) –⁠ podle nemocnice neoprávněně. Premiér Andrej Babiš (ANO) jeho krok považuje za chybný, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka by chtěl, aby Vondráček rezignoval, a šéfka nového klubu ANO Alena Schillerová je zdrženlivá k jeho možné nominaci na místopředsedu nové sněmovny. Vondráček se za neoprávněný vstup na oddělení omluvil, k rezignaci se nechystá.
15. 10. 2021Aktualizováno15. 10. 2021, 22:54|