TÉMA

Kynice

Školy v přírodě zřejmě až na podzim. Hygienici začnou testovat v ubytovnách

V pondělí se do lavic vrátí někteří žáci, na vícedenní výlety a školy v přírodě ale podle ministerstva školství budou moci vyrazit nejdříve na podzim. Hygienici podle epidemiologa a náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly začnou testovat na koronavirus v ubytovnách. Testy potvrdily nákazu u dalších 27 lidí v souvislosti s Dolem Darkov. Počet úmrtí v důsledku koronavirové nákazy přesáhl v Česku 300.
21. 5. 2020Aktualizováno21. 5. 2020, 19:09|

Když ne v zahraničí, tak alespoň ve vlastním. Mezi Čechy roste zájem o chaty a chalupy

Pandemie koronaviru má na českou společnost vliv v dlouhé řadě ohledů. Například zavřené hranice zvýšily mezi Čechy zájem o chaty a chalupy. Realitní firmy čekají, že prodej rekreačních objektů bude letos rekordní. Zároveň mají ale často kvůli současným opatřením problémy s prohlídkami objektů.
19. 4. 2020|

Noste roušky dál, vyzývá Prymula. Některá vyjádření WHO jsou podle něj možná politicky motivovaná

Náměstek ministra zdravotnictví a epidemiolog Roman Prymula nesouhlasí s vyjádřením Světové zdravotnické organizace (WHO), že nošení roušek nemá smysl. Některá prohlášení WHO jsou podle něj politicky motivovaná. Nákup a distribuci ochranných pomůcek v Česku budou nově řídit odborné skupiny, po jednání Ústředního krizového štábu to řekl jeho nový šéf a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). V litoměřickém domově pro seniory je potvrzeno 52 nakažených klientů.
31. 3. 2020Aktualizováno31. 3. 2020, 19:10|