TÉMA

Komisař

GIBS obvinila zkušebního komisaře kvůli obchodování se zbrojními průkazy

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila celkem dvanáct lidí v souvislosti s obchodováním se zbrojními průkazy. České televizi to sdělila mluvčí inspekce Ivana Nguyenová. Jeden z obviněných, bývalý policista z Olomouckého kraje a zkušební komisař, měl minimálně ve dvaceti případech umožnit nezákonné získání zbrojního průkazu za úplatek. Hrozí mu až pět let vězení.
23. 11. 2023|

Karlovarská policie rozšířila obvinění ohledně podvodů s řidičskými průkazy, stíhá 17 lidí

Policie v Karlovarském kraji obvinila v souvislosti s podvody s vydáváním řidičských průkazů dalších dvanáct lidí. Podle ní se dopouštěli trestného činu podplácení, za což jim hrozí až šestileté vězení. Pět osob včetně zkušebního komisaře kriminalisté stíhají už od loňského října, ČT to řekl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.
27. 7. 2023|

Do Varnsdorfu se jezdilo pro řidičák z celé republiky. Za korupci padlo šest obžalob

Ve Varnsdorfu na Děčínsku získaly stovky lidí řidičský průkaz neoprávněně. Obžalobě čelí šest osob, mezi nimi komisař, zástupci autoškol i tlumočník. Hrozí jim až desetiletý trest vězení. Úplatky dostávali dva komisaři od autoškol z celého Česka, jeden v průběhu vyšetřování zemřel. Stovky lidí čelí stíhání z křivé svědecké výpovědi, řekli vyšetřovatelé z děčínského policejního odboru. Je to podle nich nejspíše největší případ korupce při udělování řidičských průkazů v zemi. Případem se začne soud zabývat v červnu.
10. 5. 2023|