TÉMA

Kickbox

Andrew Tate čelí v Rumunsku obžalobě z obchodování s lidmi

Rumunská prokuratura v pondělí obžalovala kontroverzního britsko-amerického influencera Andrewa Tatea, jeho bratra Tristana a jejich dvě spolupracovnice z obchodování s lidmi, znásilnění a vytvoření zločinecké skupiny, která sexuálně vykořisťovala ženy. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na sdělení prokuratury pro závažnou trestnou činnost (DIICOT).
20. 6. 2023|

Ruský sportovec nesmí reprezentovat Česko. Válku Putinova režimu přitom odsoudil

Rus Stepan Knyshov žije v Česku už čtyři roky. Českou republiku úspěšně reprezentuje v bojových uměních, což mezinárodní pravidla umožňují. V taekwondu se dokonce v českých barvách stal evropským šampionem. V době války na Ukrajině ale na mezinárodní závody nesmí, přestože s postupem režimu ruského prezidenta Vladimira Putina nesouhlasí.
24. 3. 2023|

Samozvaný životní kouč, který chlapcům radil, jak být macho, musí zůstat v rumunské vazbě

Britský krajně pravicový influencer Andrew Tate předstoupil v Bukurešti před soud, který se zabýval jeho odvoláním proti uvalení třicetidenní vazby. Tribunál nakonec rozhodl, že kontroverzní Brit musí zůstat ve vazbě. Tate, který trvá na své nevině, je v Rumunsku obviněn ze znásilnění a založení zločinecké skupiny. Podobným obviněním čelil v minulosti i v Británii. Krátce před zatčením se navíc dostal do centra globální pozornosti twitterovou výměnou názorů s ekologickou aktivistkou Gretou Thunbergovou.
11. 1. 2023|