TÉMA

Karolína Babáková

Ústavní soud odmítl stížnosti tří mužů odsouzených za tunelování Oleo Chemical

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnosti tří aktérů kauzy tunelování petrochemické firmy Oleo Chemical. Neuspěli zakladatelé firmy Michal Urbánek s Kamilem Jirounkem ani jejich poradce Peter Kmeť. Stížnosti podali samostatně, ÚS se jimi zabýval neveřejně ve spojeném řízení. Žádné porušení základních práv nezjistil. Usnesení je zpřístupněné v databázi soudu.
19. 3. 2024|

Za stíhání v jízdenkové kauze vysoudili Babáková a Michal po dvou stech tisících

Advokátka Karolína Babáková dostane od státu dvě stě tisíc korun jako odškodnění nemajetkové újmy, které jí způsobilo trestní stíhání v takzvané jízdenkové kauze pražského dopravního podniku. V úterý o tom pravomocně rozhodl Městský soud v Praze. Stejnou částku přiznal i kolegovi Babákové, bývalému advokátovi Davidu Michalovi.
25. 7. 2023|

Soud znovu zprostil Shenara obžaloby z krácení daní

Pražský městský soud znovu osvobodil někdejšího předsedu představenstva společnosti Amun.Re Martina Shenara, který čelí obžalobě z toho, že neodvedl daně při prodeji tří projektových společností energetické firmě ČEZ. Podle soudu se neprokázalo, že by se skutek vůbec stal. Shenar vinu od počátku odmítá, tvrdí, že zákon neporušil. Aktuální rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu na místě odvolala. Shenar se práva na odvolání vzdal.
28. 5. 2021|

Kauzu údajného tunelování dopravního podniku vrátil soud k dalšímu projednání

Kauzu údajného tunelování pražského dopravního podniku bude muset znovu projednat pražský městský soud. Odvolací senát v úterý částečně zrušil osvobozující rozsudek, kterým soud loni všech 17 obžalovaných zprostil viny. Mezi obviněnými je lobbista Ivo Rittig nebo někdejší šéf dopravního podniku Martin Dvořák, oba vinu odmítají. Rozhodnutí Vrchního soudu v Praze je pravomocné.
30. 6. 2020Aktualizováno30. 6. 2020, 16:55|

Nejvyšší státní zástupce nepodá dovolání, Ivo Rittig je tak v kauze Oleo Chemical definitivně nevinný

Zproštění viny podnikatele Ivo Rittiga a Petra Michala v kauze Oleo Chemical je definitivní. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman totiž proti osvobozujícímu rozsudku nepodá dovolání k Nejvyššímu soudu. ČT to potvrdil dozorující žalobce Adam Borgula z pražského vrchního státního zastupitelství.
14. 10. 2019|

Žalobce navrhuje pro lobbistu Rittiga a exšéfa DPP Dvořáka pět let vězení

Státní zástupce Adam Borgula navrhl, aby pražský městský soud poslal bývalého ředitele pražského dopravního podniku (DPP) Martina Dvořáka a lobbistu Ivo Rittiga shodně na pět let do vězení. Ve své závěrečné řeči žádal také, aby dostali peněžitý trest ve výši 10 milionů korun a zákaz činnosti. Muži se podle obžaloby podíleli na rozsáhlém tunelování podniku, který údajně přišel nejméně o 457,5 milionu korun.
15. 4. 2019Aktualizováno15. 4. 2019, 16:58|