TÉMA

Karel Novák

Do výběrového řízení na generálního ředitele ČT přišlo osm platných přihlášek

Do výběrového řízení na generálního ředitele České televize přišlo Radě ČT celkem osm platných přihlášek. Dalších pět kandidátů nesplnilo všechna předem stanovená kritéria a byli z výběru vyřazeni. Během jednání rady to řekl její předseda Karel Novák. Stávající šestiletý mandát vyprší generálnímu řediteli Petru Dvořákovi na konci letošního září. Do tendru před šesti lety se hlásilo 12 uchazečů.
19. 4. 2023Aktualizováno19. 4. 2023, 15:06|

Rada ČT má nového předsedu. Hrozí podle ní omezení vysílání i propouštění

Českou televizi čeká od roku 2024 omezování výroby a vysílání a propouštění zaměstnanců, pokud se do té doby nezvýší koncesionářský poplatek ze stávajících 135 korun. Letos přijatá úsporná opatření nebudou po roce 2024 pro stávající rozsah činností stačit. Při projednávání aktualizace dlouhodobých plánů na roky 2023 až 2027 se na tom usnesla Rada ČT. Ta si také zvolila novým předsedou bývalého šéfredaktora zpravodajství Karla Nováka.
7. 12. 2022Aktualizováno7. 12. 2022, 17:06|

Otevírají se nepřístupná místa po celé Praze včetně výjimečné Umělecké zahrady

Sedmý ročník festivalu Open House Praha otevře o víkendu osmdesát běžně nepřístupných budov a prostorů. Mottem festivalu je Architektura pro všechny, prohlídky jsou totiž určené pro širokou veřejnost včetně rodin s dětmi a osob se zrakovým a sluchovým postižením. Vstup do všech otevřených budov je zdarma bez nutnosti předchozí registrace. Jedním z nejzajímavějších míst je Umělecká zahrada v Nuslích, kde vznikla celá řada nejznámějších pražských soch.
7. 8. 2021|