TÉMA

Jiří Groda

Ministerstvo zemědělství ředitele Lesů ČR nevybralo, vypíše nové řízení

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) nevybral generálního ředitele státního podniku Lesy ČR. Resort vyhlásí do několika týdnů nové výběrové řízení. Podnik zatím dál povede Jiří Groda z Lesní správy Vítkov na Opavsku. Ministerstvo zemědělství to píše v tiskové zprávě. Groda byl vedením pověřen loni v prosinci poté, co Marian Jurečka (KDU-ČSL), který dočasně ministerstvo spravoval, odvolal posledního šéfa firmy Josefa Vojáčka.
28. 2. 2022|

S ústupem kůrovce snížily Lesy ČR loni těžbu o dvacet procent

Státní podnik Lesy České republiky loni s ústupem kůrovcové kalamity snížil těžbu dřeva o dvacet procent na 11,41 milionu metrů krychlových. Předloni těžba ve státních lesích v době vrcholící kalamity dosáhla rekordních 14,4 milionu metrů krychlových. Letos podnik plánuje další snížení těžby, a to o desetinu na 10,2 milionu metrů krychlových. Spravuje téměř polovinu lesů v zemi.
15. 2. 2022|

Ministr Jurečka odvolal šéfa Lesů ČR Vojáčka. Další vrcholní manažeři podniku rezignovali

Vicepremiér a ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) odvolal generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) Josefa Vojáčka. Zdůvodnil to manažerskými pochybeními a neefektivní reorganizací firmy, Vojáček však své kroky hájí. Po jeho odvolání rezignovali i čtyři zbývající vrcholní manažeři státních LČR, skončí k 3. lednu. Lesy ČR dočasně povede Jiří Groda z Lesní správy Vítkov.
22. 12. 2021Aktualizováno22. 12. 2021, 19:52|