TÉMA

Jiří Blažek

Praha 6 má dohodnutou koalici bez dosud vládnoucí TOP 09. V Řeporyjích bude zase starostou Novotný

Ondřeje Koláře (TOP 09) vystřídá na postu starosty Prahy 6 zřejmě dosavadní místostarosta Jakub Stárek (ODS). Na koalici se  předběžně domluvilo jím vedené uskupení občanských demokratů a lidovců se STAN a s Prahou 6 sobě. Na vytvoření koalice v pražských Řeporyjích se domluvily ODS a TOP 09, přičemž starostou městské části bude opět Pavel Novotný (ODS).
3. 10. 2022Aktualizováno3. 10. 2022, 21:33|

Pokračuje líčení v případu ROP Severozápad. Za zmanipulování dotací za 14 miliard čelí obžalobě desítky lidí

Ústecký krajský soud pokračuje v hlavním líčení v rozsáhlém případu Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. Státní zástupce obžaloval z poškození finančních zájmů Evropské unie a dalších činů 27 bývalých čelných představitelů Ústeckého a Karlovarského kraje, podnikatelů i úředníků. Obžalovaní podle něj zmanipulovali evropské dotace ve výši 14 miliard korun.
8. 3. 2022|

V kauze ROP Severozápad zatím vyslechl soud necelou polovinu obžalovaných. Pokračovat bude v březnu

Ústecký krajský soud vyslechl zatím dvanáct z dvaceti sedmi obžalovaných v kauze údajných machinací při rozdělování evropských dotací v úřadu ROP Severozápad. Vinu odmítl vyslechnutý bývalý náměstek karlovarského hejtmana za sociální demokraty Jakub Pánik i další. Výslechy budou pokračovat v březnu příštího roku. Hlavní líčení se kvůli kapacitě jednací síně koná u litoměřického okresního soudu.
16. 12. 2021|

Koalice Pro TOP Vysočinu podala stížnost na neplatnost voleb. K mandátům jí chyběl jediný hlas

Koalice Pro TOP Vysočinu podala návrh na neplatnost volby do krajského zastupitelstva. Koalici chyběl k zisku dvou mandátů jediný hlas. Při takto těsném výsledku chce objasnit průběh voleb. V tiskovém prohlášení to za koalici uvedl krajský manažer TOP 09 Michael Kubík. Koalici tvoří kromě TOP 09 také Klub angažovaných nestraníků a Koruna Česká.
16. 10. 2020Aktualizováno16. 10. 2020, 20:23|