TÉMA

Jarmila Levko

Sněmovna jednala i přes noc, schůzi opět zasáhly obstrukce SPD

Senátem vetovaná novela pandemického zákona se vrátila do sněmovny. Politici připouštěli v dolní komoře dlouhou debatu, předchozí schvalování trvalo kvůli obstrukcím poslanců SPD více než 35 hodin. I v úterý odpoledne zahájilo hnutí SPD obstrukce, předseda Tomio Okamura využil svého přednostního práva a mluvil téměř šest hodin. Ani po celé noci se poslanci nedostali k hlasování o podobě programu schůze, která má vést k hlasování o pandemické novele.
15. 2. 2022Aktualizováno16. 2. 2022, 11:04|

Dostal jsem se do slonovinové věže. Voličům nyní svůj postoj vysvětluji, ohlíží se Farský za rezignací

Končící poslanec Jan Farský (STAN) uvedl, že svou studijní stáž ve Spojených státech prodlouží až do 10. září. Mandátu se oficiálně vzdá v úterý. V Interview ČT 24 také dodal, že o svém odjezdu se měl rozhodnout až loni v prosinci a svou rezignaci chce v budoucnu vysvětlovat voličům. Zdůraznil také, že odchod z Poslanecké sněmovny jako podvod na voličích nevnímá - oproti svým dřívějším prohlášením, v nichž tvrdil opak.
15. 2. 2022|

Farský se kvůli stáži v USA vzdá poslaneckého mandátu

Poslanec Jan Farský (STAN) se vzdá svého mandátu. Oznámil to poté, co ho k rezignaci vyzvalo předsednictvo hnutí Starostů a nezávislých. Farský čelil kritice koaličních partnerů i opozice za půlroční stáž v USA, kterou chtěl absolvovat současně s výkonem své poslanecké funkce. Do sněmovny místo něj nastoupí ředitelka libereckého divadla Jarmila Levko.
20. 1. 2022Aktualizováno20. 1. 2022, 23:25|