TÉMA

ISIN

Zeman je pozitivní na covid a zpět v nemocnici. Pozastavil pracovní program, Fialu v pátek nejmenuje

Prezident Miloš Zeman má pozitivní test na covid-19, potvrdil v tiskové zprávě jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Krátce před půl osmou večer ho sanita převezla z Lán zpět do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze. Po dobu léčby prezident pozastaví pracovní program, předsedu ODS Petra Fialu tak premiérem v pátek nejmenuje.
25. 11. 2021Aktualizováno25. 11. 2021, 23:19|

V pondělí přibylo více než 14 tisíc nakažených. Nemocnice v Kyjově vyhlásila stav postižení

V pondělí v Česku přibylo 14 480 potvrzených případů onemocnění covid-19. Je to dosud nejvyšší pondělní přírůstek. Před týdnem bylo skoro o tři tisíce nově nakažených méně. Vládní rada pro zdravotní rizika v úterý podpořila povinné očkování lidí nad 60 let. Do českých nemocnic míří další vojáci, například do Jihlavy, Havlíčkova Brodu, Teplic nebo Ústí nad Labem. Nemocnice v Kyjově dokonce vyhlásila stav postižení, kapacita ARO je podle vedení téměř vyčerpaná. S rostoucím počtem nakažených přibývá také výjezdů záchranářů, na jihu Moravy zvažují proto traumatologický plán.
23. 11. 2021Aktualizováno23. 11. 2021, 19:08|

I očkovaným se může covidový certifikát v Tečce zobrazit jako neplatný, je potřeba ho aktualizovat

Aplikace k prokázání bezinfekčnosti Tečka má po aktualizaci systému výpadky. Certifikát se může ukazovat jako neplatný. Podle Chytré karantény je potřeba v aplikaci aktualizovat parametry. Lidé si ale na Twitteru stěžují, že se jim to nedaří, systém hlásí chybu. Národní agentura pro komunikační a informační technologie (NAKIT) v pondělí ráno upozornila na to, že se taková věc může stát výjimečně, problémy ale přetrvávají a týkají se i lidí v zahraničí. Nedostupný byl chvílemi odpoledne také web, na kterém si lidé mohou očkovací certifikát vygenerovat pro tisk.
22. 11. 2021Aktualizováno22. 11. 2021, 16:01|

Ve firmách se bude opět testovat, stát na to přispěje. Vláda rozhodla i o neuznávání testů v restauracích

Vláda v demisi schválila konec používání testů jako covidového certifikátu. Pro vstup do provozoven služeb, restaurací či na hromadné akce by tak od pondělí 22. listopadu už museli mít lidé jen potvrzení o očkování či prodělání nemoci covid-19. Vláda také znovu zavede povinné testování na covid-19 ve firmách. Ke koronavirovým opatřením se kabinet sejde znovu v pátek v poledne, kdy rozhodne o textu některých opatření. O kompenzacích bude jednat v pondělí.
18. 11. 2021Aktualizováno18. 11. 2021, 17:23|

Hygienici musí podle Vojtěcha kontrolovat, zda lidé po návratu z rizikových zemí přišli na test

Hygienici mají podle ministra zdravotnictví hlídat dodržování opatření u lidí vracejících se z ciziny. Zamezit se tak má zavlečení nakažlivějších variant koronaviru. Hlavní hygienička počítá s cílenou kontrolou všech, kteří nepřijdou v termínu na test. V praxi je teď dohled spíš namátkový. Epidemiologové doporučují zaměřit se navíc i na dodržování samoizolace.
22. 6. 2021|