TÉMA

Insolvenční návrh

Liberty přestane svítit a topit ve čtvrtek, zaměstnanci budou doma s plnou mzdou

Huť Liberty Ostrava přijde o energie ve čtvrtek. Jejich dodavatel je v insolvenci. Zaměstnanci, kteří kvůli tomu budou muset od pátku zůstat doma, dostanou sto procent mzdy. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) řekl po jednání s vedením firmy, že jsou připravené i peníze na mzdy za leden. Vedení Liberty v úterý připravilo ozdravný plán, který podle Hospodářských novin počítá se zachováním jen výnosnější části výroby. Síkela ho nepovažuje za příliš dobrý, bude chtít další materiály. Huť zároveň musí podle něj i ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS) počítat s tím, že nedostane žádnou podporu od státu kvůli obavám z jejich vyvedení do zahraničních firem holdingu.
20. 12. 2023Aktualizováno20. 12. 2023, 19:31|

Vítkovické slévárny se navzdory insolvenci snaží zachránit část výroby

Vítkovické slévárny se snaží zachránit část výroby a chtějí reorganizaci. Společnost je v insolvenci, spoléhá ale na životaschopnost jedné ze svých divizí. Do potíží uvrhl firmu válečný konflikt na Ukrajině a vysoké ceny energií. Výpověď za poslední rok dostalo přes sto zaměstnanců.
17. 11. 2023|

Vítkovické slévárny na sebe podaly insolvenční návrh, chtějí reorganizaci

Ostravská společnost Vítkovické slévárny na sebe podala insolvenční návrh. Úpadek chce řešit reorganizací, se kterou souhlasí většina věřitelů. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku. Mediální zástupkyně firmy Jana Dronská řekla, že reorganizační plán, který připravilo vedení ve spolupráci se specializovanými poradci a krizovým manažerem, předpokládá zachování výroby válců. Firma uvedla, že u ní věřitelé mají pohledávky za téměř 732 milionů korun, přičemž největšími věřiteli jsou banky.
13. 11. 2023Aktualizováno13. 11. 2023, 15:33|

Věřitelé povolili společnosti NWT reorganizaci, chce prodat budovy a využít úvěr

Věřitelé inovační společnosti NWT z Hulína na Kroměřížsku, která je v úpadku, povolili vyřešit insolvenci reorganizací. Podrobný reorganizační plán zatím není hotov, společnost ale hodlá prodat nemovitosti a využít úvěr od investičního fondu Ifis. Pro reorganizaci hlasovala většina přítomných věřitelů, jejichž pohledávky jsou takzvaně nezajištěné, a nebudou tedy uspokojeny v plné výši. Přezkumné jednání i schůze věřitelů se v pátek konaly u Krajského soudu v Brně.
20. 1. 2023|

Firma NWT na sebe podala návrh na insolvenci. Navrhuje reorganizaci

Společnost NWT na sebe podala insolvenční návrh kvůli tomu, že se dostala do platební neschopnosti. Firma mimo jiné dodávala plyn městské teplárně v Břeclavi a také ve Vrbně pod Pradědem a nedávno jednostranně ukončila dodávky plynu oběma městům, kvůli čemuž se části jejich obyvatel násobně zvýší cena tepla. Firma navrhuje reorganizaci, aby mohla pokračovat v některých projektech.
13. 10. 2022|

Pětice zahraničních pilotů stáhla insolvenční návrh na aerolinky Smartwings, s firmou došli k dohodě

Pětice pilotů, která počátkem tohoto týdne podala soudu insolvenční návrh na aerolinky Smartwings, vzala svůj návrh zpět. Zdůvodnila to uzavřením dohody s firmou. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného v Insolvenčním rejstříku, na který upozornil web Zdopravy.cz. O formálním ukončení insolvence musí rozhodnout soud.
23. 12. 2021|