TÉMA

Hranečník

Déle než týden nepojedou v Ostravě tramvaje na Hranečník a k Liberty

Kvůli opravě trati nepojedou v Ostravě od 27. května déle než týden tramvaje na terminál Hranečník a k huti Liberty Ostrava. Linky číslo 4, 10 a 12 budou ze zastávky Karolina odkloněny na konečnou Moravská Ostrava, Plynárny. Směrem na Hranečník a konečnou Nová huť jižní brána bude jezdit náhradní autobusová doprava. ČTK to sdělil Dopravní podnik Ostrava (DPO).
20. 5. 2024|

Ostrava uvádí do provozu elektrobusy. V budoucnu má být každý desátý vůz „na baterky“

Dopravní podnik Ostrava (DPO) uvedl do provozu první z 24 elektrických autobusů s průběžným dobíjením. V Hranečníku ve Slezské Ostravě začala fungovat i nová nabíjecí stanice. Další elektrobusy podnik uvede do provozu postupně do podzimu, kdy přibudou i další tři nabíjecí stanice ve Valchařské ulici v centru Ostravy. Celková hodnota autobusů Solaris včetně dobíjecích ramen je bez DPH 308 milionů korun, řekl předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys.
6. 5. 2022Aktualizováno6. 5. 2022, 16:22|

V Ostravě začalo fungovat první chytré parkoviště. K tramvajové jízdence zaplatí řidič navíc jen korunu

V Ostravě je v provozu první chytré P+R parkoviště propojené s městskou hromadnou dopravou. Řidiči mířící do města směrem z Hlučínska mohou zaparkovat na okraji Ostravy u tramvajové smyčky za symbolickou korunu, pokud dál do centra pojedou právě hromadnou dopravou.
2. 2. 2022|