TÉMA

Hotel Thermal

„Přicházejí tam o kolečka u kufrů.“ Prostranství před Thermalem čeká na rekonstrukci

Centrum Mezinárodního filmového festivalu, místo pro koncerty ale také vstupní brána do lázeňské části Karlových Varů. To všechno spojuje prostranství před hotelem Thermal. Celá plocha je však ve špatném technickém stavu a před vstupem na ni varuje cedule. Hotel Thermal proto plánuje rekonstrukci. Na investici v řádech desítek milionů korun chce už v příštím roce vyhlásit architektonickou soutěž.
před 17 h hodinami|

PŘEHLEDNĚ o MFF v Karlových Varech: doprava, ubytování, vstupenky a mimofilmová lákadla

V Karlových Varech startuje 57. ročník mezinárodního filmového festivalu. V 18:00 proběhne slavnostní zahájení ve velkém sále Hotelu Thermal, kde mimo jiné převezme oscarový herec Russell Crowe Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. I proto míří do lázeňského města nespočet návštěvníků, pro které je připraven bohatý program. Jak se v současnosti do Varů dopravit? Kde zaparkovat? Kde se ubytovat a co všechno je pro filmové nadšence připraveno?
30. 6. 2023|

Karlovarské hotely jsou neobvykle zaplněné, i když ruští turisté z města takřka vymizeli

Jen hrstku ruských turistů přivítaly loni hotely v Karlovarském kraji. Ve srovnání s předcovidovým rokem 2019 jich ubylo téměř 80 tisíc. Výpadek ale začali nahrazovat Češi a Němci. Zimní sezona, která bývá v lázních slabá, směřuje dokonce k návštěvnickému rekordu.
7. 2. 2023|

Dělat film, který by byl jen dějepisem, ale netýká se nás, by nemělo smysl, říká režisérka Slova

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech v neděli večer představí ve velkém sále hotelu Thermal premiéru českého filmu Slovo. Snímek, který se odehrává v době kolem roku 1968, sleduje příběh manželů Václava a Věry. Ti si dali slovo, že budou stát vždy při sobě bez překročení svých morálních hranic. Podle režisérky Beaty Parkanové se jedná o příběh ze současnosti, který je jenom zasazený do počátku období normalizace v Československu.
3. 7. 2022|

Bazén v karlovarském Thermalu se po sedmi letech otevřel veřejnosti

Karlovarský hotel Thermal, který je ve vlastnictví státu, v neděli po rekonstrukci otevřel znovu svůj venkovní bazén. Jde o první část bazénového a saunového centra, které má být celé hotovo letos na podzim. I když jsou na stavbě ještě nedodělky, bazén už mohou využívat první návštěvníci. Uzavřený byl sedm let.
22. 8. 2021|

Bazén u hotelu Thermal otevře v neděli. Zahájení filmového festivalu nestihne

Bazén hotelu Thermal v Karlových Varech je připravený ke koupání. Pět let byl vypuštěný, než se ministerstvo financí jako vlastník rozhodlo pro jeho rekonstrukci. V neděli se plavcům opět zpřístupní, oproti avizovaným termínům to ale bude se zpožděním. Otevření zřejmě zbrzdily stavební práce a poslední úpravy, nestihne tak páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Opravy vyšly na 140 milionů korun.
19. 8. 2021|

Hotel Thermal se po rekonstrukci znovu otevírá, modernizace ale ještě nekončí

Karlovarský hotel Thermal se v pátek 25. června otevře po rozsáhlé rekonstrukci. Její hlavní část stála 580 milionů korun a zahrnovala výměnu technologií, zateplení, modernizaci pokojů i opravu zdevastovaného bazénu. Postupná obnova by ale měla v etapách pokračovat za provozu, řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).
23. 6. 2021|

Tržby klesají i teplárnám. Karlovarská hledá udržitelnou cestu mezi dodavatelem a odběrateli

Propad tržeb kvůli protiepidemickým opatřením se dotkl i tepláren. Mnozí jejich odběratelé, například hotely, totiž museli zavřít, případně nemají z čeho platit zálohy. Teplárny se tak potýkají s druhotnou platební neschopností. Ve velkých ztrátách je třeba dodavatel tepla v Karlových Varech.
21. 11. 2020|

Evergreen Thermal aneb „Ten barák potřebuje zásadní opravu“

Opravené promítací sály, červený koberec, záře reflektorů. Jenže – jak říká Jiří Bartoška – je to „potěmkiáda“, stačí udělat čtyři kroky mimo festival „a tam je vidět, že ten barák potřebuje zásadní opravu“. Řeč je o hotelu Thermal, hlavním dějišti přehlídky, s níž se do Varů každý rok vrací i debaty o čím dál zoufalejším stavu budovy, vystavěné na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století podle návrhu manželů Machoninových. Hotel vlastní stát a je ve správě ministerstva financí. Aktuální slib zní: do příštího ročníku bude rekonstruováno více než sto pokojů a napřesrok by si hosté konečně mohli zaplavat i v bazénu.
30. 6. 2019|