TÉMA

Hana Fialová

Rašilov, Polívka, Olšovský či Sibera jsou laureáty Thálie 2022

V Národním divadle v Praze si umělci a umělkyně činohry, opery, muzikálu a tance převzali ceny Thálie. Ocenění, které nese jméno jedné z Múz, zhodnotilo vzhledem k pandemické přestávce divadelní výkony za dvě sezony. Více než jedna Thálie míří do Divadla F. X. Šaldy v Liberci a Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Svou první Thálii obdržel mimo jiné činoherec Saša Rašilov, už druhou si převzali muzikáloví herci Hana Fialová a Lumír Olšovský. Čestné ceny patří Františku Němcovi, Martinu Hilskému, Galle Macků či Boleslavu Polívkovi. Devětadvacáté ceny Thálie, udělované Hereckou asociací, se předávaly v přímém přenosu České televize.
8. 10. 2022|

Stivínová, Němec, Nanu či Šulaj. Thálie prozradily nominace i ceny za celoživotní mistrovství

Ceny Thálie odtajnily nominace za nejlepší jevištní výkony, tentokrát nejen v uplynulé divadelní sezoně. Skleněnou múzu převezmou 8. října umělci z opery, baletu a tance, činohry, muzikálu či operety, alternativního a také loutkového divadla. O vítězích těchto kategorií se teprve rozhodne, známi jsou už ale laureáti Thálií za celoživotní mistrovství.
8. 9. 2022|

Líp se loučí v neděli, zjišťuje Hana Fialová v muzikálovém monodramatu

Národní divadlo moravskoslezské nastudovalo komorní muzikál Líp se loučí v neděli od autorů Andrewa Lloyda Webbera a Dona Blacka. Monodrama je velkou příležitostí pro sólistku – herečku a zpěvačku Hanu Fialovou. V Ostravě ztvárňuje ženu z Londýna, která odjíždí do Ameriky, kde se chce prosadit a najít lásku.
7. 6. 2022|