TÉMA

Golem

Sanitky napříč Českem získají nový vzhled

Sanitky zdravotnické záchranné služby zřejmě budou ve všech částech republiky vypadat stejně. Počítá s tím novela vyhlášky, která sjednotí i vybavení interiéru. Přes deset let jsou vozy označené šachovnicí, ale ta by se mohla u nových aut změnit. Podle záchranářů to pomůže k větší bezpečnosti pacientů, ale i posádek.
15. 6. 2024|

S požárem u Hřenska pomáhají i dobrovolní hasiči. Stěna ohně byla jako vstup do pekla, říká jeden z nich

V Českém Švýcarsku ve středu zasahovalo na pět stovek hasičů. Zhruba polovina z nich jsou dobrovolníci. Od samého počátku požáru do boje s ohněm zasahuje i jednotka přímo z Hřenska. Na místě s jejími členy natáčel štáb České televize.
28. 7. 2022|

Dodávky tepla byly ve Velkých Hamrech obnoveny. O návrhu smlouvy se bude ale teprve jednat

Lidé ve Velkých Hamrech na Jablonecku už nejsou bez tepla a teplé vody. Společnost Golem, které hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj) pohrozil sankcemi, obnovila dodávky do všech objektů v majetku města. A to i přesto, že s městem stále nemá uzavřenou smlouvu.
8. 10. 2020|

Firma Golem obnoví ve Velkých Hamrech dodávky tepla, ale jen dočasně. Vyhověla nouzovému nařízení hejtmana

V pondělí firma Golem přerušila dodávky tepla pro městské objekty ve Velkých Hamrech na Jablonecku. Ve středu se nakonec rozhodla splnit nařízení hejtmana Martina Půty (Starostové pro Liberecký kraj) o obnovení dodávek. „Obnovíme je ale jen dočasně,“ řekl ve středu před 20:00 člen představenstva firmy Václav Musílek. O jakou dobu jde, nespecifikoval. „V hledání řešení se bude pokračovat zítra (čtvrtek),“ dodal. Dohodu potvrdil i hejtman.
7. 10. 2020|