TÉMA

Galveston

Biden podepsal zákon, jenž z 19. června učiní federální svátek. Připomene konec otroctví

Americký prezident Joe Biden podepsal nový zákon, díky němuž se 19. červen stane federálním svátkem připomínajícím konec otroctví ve Spojených státech. Federálních svátků v USA je tak nově dvanáct.
18. 6. 2021|

Spojené státy budou mít patrně nový federální svátek. Konec otroctví má připomenout 19. červen

Americký Senát v úterý schválil návrh zákona, díky němuž se 19. červen stane novým federálním svátkem. Připomínat by přitom měl konec otroctví ve Spojených státech. Ve středu o tom informovala agentura AP. Návrh zákona podle ní zřejmě hladce projde i Sněmovnou reprezentantů, která ho pošle k podpisu prezidentovi Joeu Bidenovi. Počet federálních svátků by tak měl nově vzrůst na dvanáct.
16. 6. 2021|

Vakcína od Pfizeru zřejmě chrání i před novými mutacemi koronaviru, uklidňuje studie

Vakcína od firem Pfizer a BioNTech podle výzkumu provedeného na univerzitě v texaském Galvestonu působí proti novým genetickým mutacím koronaviru, které se koncem loňského roku rozšířily v Británii a Jihoafrické republice.
8. 1. 2021|

Hurikán Laura zesílil na čtvrtý stupeň, na jihu USA se čeká katastrofická bouře a extrémní vítr

Hurikán Laura se žene Mexickým zálivem k americkým státům Texas a Louisiana. Na jihu Spojených států by mohl napáchat obrovské škody. Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) nově předpovídá „katastrofickou bouři, extrémní vítr a bleskové záplavy“. Meteorologové a úřady ve středu vyzývali obyvatele ohrožených oblastí, aby odjeli dříve, než bude pozdě. Bouře má na pevninu udeřit krátce po půlnoci místního času (ve čtvrtek dopoledne SELČ), uvádí televize CNN.
26. 8. 2020Aktualizováno26. 8. 2020, 21:57|

Bouře Laura zesílila na hurikán, blíží se k pobřeží Texasu a Louisiany

Tropická bouře Laura dosáhla síly hurikánu a blíží se k pobřeží amerických států Texas a Louisiana. Zasáhnout by je měla v noci ze středy na čtvrtek místního času, uvádí web stanice CNN. Podle něj se dá očekávat, že smršť do té doby ještě zesílí. Od víkendu si Laura na Haiti a v Dominikánské republice vyžádala nejméně třináct obětí.
25. 8. 2020|