TÉMA

Fiktivní faktury

Bývalý závodník Tlusťák podle nepravomocného rozsudku krátil daně, hrozí mu 5,5 roku vězení

Někdejší jezdec rallye Antonín Tlusťák by mohl jít do vězení. Soud jej uznal vinným v kauze daňových úniků, podle obžaloby neodvedl desítky milionů korun, zač mu uložil trest 5,5 roku vězení, verdikt zatím není pravomocný. Tlusťákovi hrozí také dvoumilionový peněžitý trest a zákaz činnosti ve statutárních orgánech firem na šest let. Závodník se v závěrečné fázi jednání přiznal.
26. 1. 2024Aktualizováno26. 1. 2024, 16:54|

Státní zastupitelství obžalovalo jedenáct lidí včetně Savova z krácení daní

V daňové kauze se škodou vyčíslenou na zhruba 653 milionů korun obžalovalo státní zastupitelství jedenáct lidí. Z dřívějších informací vyplývá, že jedním z obžalovaných je také podnikatel František Savov, kterého policie stíhá jako uprchlého. Savov ve čtvrtek zopakoval, že obžalobu odmítá.
27. 10. 2022Aktualizováno27. 10. 2022, 20:06|

Vyšetřování daňové kauzy ČKD Praha DIZ skončilo. Policie navrhla obžalovat 22 lidí

Policie navrhla obžalovat dvaadvacet lidí obviněných v daňové kauze související se strojírenskou firmou ČKD Praha DIZ. Uvedl to server SeznamZprávy. Firma patřila miliardáři Petru Speychalovi, který je podle serveru hlavní postavou kauzy.
21. 12. 2021|

Za daňové úniky potvrdil soud bývalému náměstkovi Bušinovi šest let vězení

Vrchní soud v Praze v úterý potvrdil šestiletý trest pro bývalého investičního náměstka středočeských krajských nemocnic Filipa Bušinu za daňové úniky. Tresty šest a pět let vězení potvrdil odvolací senát i dvěma dalším obžalovaným, Davidovi Belousovi a Martinovi Bušanskému. Všichni také musí zaplatit milionové peněžité tresty. Rozhodnutí je pravomocné, je možné proti němu podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu. Bušina, který byl také poradcem středočeského hejtmana Davida Ratha, vinu od počátku odmítá.
23. 11. 2021|