TÉMA

Fenol

Za únik v děčínské chemičce, při kterém zemřeli dva lidé, dostal muž podmínku

Soud potrestal tříletou podmínkou někdejšího zaměstnance chemičky v Děčíně v souvislosti s únikem fenolu před třemi lety. Zemřeli kvůli tomu dva lidé. Rozsudek není pravomocný, zmocněnec poškozené strany si ponechal lhůtu na odvolání.
16. 9. 2021|

Kvůli tragickému výbuchu v děčínské chemičce jde k soudu jeden pracovník. Hrozí mu až 10 let

Pracovník firmy Chemotex půjde před soud kvůli předloňskému úniku fenolu v děčínské chemičce, státní zástupce ho obžaloval z obecného ohrožení. Při havárii zemřeli dva lidé. Informaci ČT sdělil dozorující žalobce Lubomír Dolana. Původně policie obvinila tři lidi. Kvůli nedostatku důkazů stíhání u dvou z nich zastavila.
9. 6. 2020|

Žalobce zrušil stíhání všech lidí, které policie vinila z úniku fenolu v děčínské chemičce

Státní zástupce zrušil stíhání všech tří lidí, které loni v říjnu policie obvinila kvůli úniku jedovatého fenolu v děčínské chemičce Chemotex. České televizi to potvrdil dozorující žalobce Lubomír Dolana z Okresního státního zastupitelství v Děčíně.
9. 1. 2020|

Pracovník špatně přečerpával fenol, další dva na něj nedohlédli. Kvůli děčínské tragédii padla tři obvinění

Kvůli loňskému úniku fenolu v Děčíně, po kterém zahynuli dva lidé, obvinila policie tři pracovníky firmy Chemotex, v jejímž areálu k úniku došlo. Podle policejní mluvčí Aleny Bartošové jsou obviněni z obecného ohrožení z nedbalosti.
16. 10. 2019Aktualizováno16. 10. 2019, 14:56|