TÉMA

ECHO

Odbory průmyslu chtějí růst mezd o sedm až deset procent

Průmyslové odbory budou pro příští rok vyjednávat o růstu mezd o sedm až deset procent, sdělil po jednání Průmyslové aliance odborových svazů šéf nejpočetnějšího svazu KOVO Roman Ďurčo. V některých oborech jako energetika či chemie budou odboráři požadovat po zaměstnavatelích zřejmě i vyšší přidání. Odbory pracovníků průmyslu už také neodmítají návrh na další růst důchodového věku nad 65 let, svaz KOVO navrhuje ale mírnější posouvání než projednávaná vládní reforma penzí, a to o měsíc ročně. Organizace také státu doporučily zvážení investičních pobídek pro huť Liberty Ostrava.
24. 6. 2024Aktualizováno24. 6. 2024, 15:23|

V souvislosti s požárem jednáme o zapojení letadel ze Španělska nebo Švédska, uvedl unijní koordinátor

Italská letadla, která pomáhala s požárem v Českém Švýcarsku, ale musela se vrátit, by mohly nahradit obdobně vybavené letouny ze Španělska nebo Švédska. Koordinátor naléhavé pomoci Marcin Pater ze Střediska pro koordinaci odezvy na mimořádné události při Evropské unii potvrdil, že se o jejich zapojení jedná. V pořadu Události, komentáře také uvedl, že systém mezinárodní pomoci podle něj v případě požáru zafungoval.
29. 7. 2022|

S pátráním po dětech v ohrožení má pomoct nová aplikace. Vymysleli ji dva policisté

V České republice se každoročně pátrá přibližně po dvou desítkách dětí v režimu „dítě v ohrožení“. Nově má pomoct s hledáním taky aplikace ECHO, kterou vytvořili dva policisté. Rozšířením informací mezi uživatele chytrých telefonů by se měla výrazně zvýšit šance na nalezení dítěte i zkrátit doba, po kterou se hledá.
22. 12. 2020|