TÉMA

Dcera

Ústavní soud vyhověl stížnosti ženy, která se s otcem soudí o výživné za dobu studia

Ústavní soud (ÚS) vyhověl stížnosti mladé ženy, která se s otcem soudí o výživné za dobu vysokoškolského studia. Městský soud v Praze jí nevyhověl, poukázal na opakované studijní neúspěchy. Podle ÚS ale rozsudek dostatečně nezohlednil zdravotní obtíže dívky a její psychický stav, který mohl ovlivnit schopnost plnit studijní povinnosti. Městský soud bude rozhodovat znovu.
28. 2. 2024|

Ústavní soud vyhověl stížnosti muže, jenž usiluje o osvojení dcery své partnerky

Ústavní soud (ÚS) vyhověl stížnosti muže z Mostu, jenž chtěl získat do takzvané preadopční péče jedenáctiletou dceru své partnerky. Její biologický otec, který s rodinou nežije, s tím souhlasil, proti se však postavila justice. Doporučila počkat, zda se ještě vztah s biologickým otcem nezlepší. Nyní musí znovu rozhodnout Okresní soud v Mostě. Preadopční péče je předstupněm osvojení.
12. 4. 2023|

Ruský otec odsouzený v souvislosti s obrázkem dcery byl zadržen v Minsku

Ruský otec, kterého soud tento týden poslal na dva roky do vězení v souvislosti s protiválečnou kresbou jeho dcery, byl zadržen v Minsku. Agentuře Reuters to potvrdil advokát a obránce lidských práv Dmitrij Zachvatov, který byl s odsouzeným Alexejem Moskaljovem po jeho útěku v kontaktu.
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 09:45|

Soud zamítl návrh na obnovu řízení v kauze Kramného, který je ve vězení za vraždu manželky a dcery

Senát Krajského soudu v Ostravě v pátek zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného. Ten je odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu Kramný a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit. Kramný podal proti rozhodnutí stížnost, zabývat se jí bude Vrchní soud v Olomouci.
10. 2. 2023Aktualizováno10. 2. 2023, 11:42|

Rozárka s maminkou bojovaly před rokem kvůli covidu o život. Dnes jsou obě v pořádku

Před rokem lékaři často pečovali i o těhotné ženy s vážným průběhem covidu. Mimořádně těžké chvíle prožila i rodina malé Rozárky. Její matka onemocněla v druhé polovině těhotenství, dítě museli lékaři předčasně porodit. Obě pak strávily v nemocnici na ARO řadu dnů.
2. 1. 2023|

Policie pátrala po šestnáctileté matce a její tříměsíční dceři

Policie  pátrala po šestnáctileté matce a její tříměsíční dceři.
15. 7. 2022Aktualizováno22. 7. 2022, 15:29|

Soud potvrdil ženě 18 let a devět měsíců vězení za vraždu matky a dcery

Odvolací soud potvrdil trest vězení ve výši 18 let a 9 měsíců ženě z Českých Budějovic, která ubodala svou matku a dvouletou dceru. Obžalovaná usilovala o nižší trest i mírnější typ věznice. Podle soudu to ale nebylo možné vzhledem k závažnosti spáchaného skutku. Rozsudek je pravomocný.
4. 5. 2022Aktualizováno4. 5. 2022, 12:39|

Prezident Zeman omilostnil muže, chce mu umožnit péči o nezletilou dceru

Prezident Miloš Zeman omilostnil muže odsouzeného za zanedbání povinné výživy. Chce mu umožnit péči o nezletilou dceru, jejíž matka nedávno zemřela, uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman dosud udělil 19 milostí, v druhém funkčním období deset.
1. 6. 2021|

Dceru už neuvidí. Zemřel Japonec, který zasvětil život návratu lidí unesených do KLDR

Japonsko zarmoutila smrt muže, který ztělesňoval úsilí o návrat občanů unesených do Severní Koreje. Mohou jich být až stovky. KLDR je potřebovala, aby učili její špiony jazyk a zvyky. Šigeru Jokota celý život čekal, až mu Pchjongjang vrátí dceru zmizelou v 70. letech.
9. 6. 2020|

Sh_t Happens, zjistí na Sundance Dcera z FAMU i okradená česká malířka

V Utahu začíná největší americká přehlídka nezávislých filmů. Aktuální ročník festivalu Sundance hostí dva animované krátkometrážní zástupce z Česka: Dceru režisérky Darie Kashcheevy a příběh Sh_t Happens, který natočil Dávid Štumpf a Michaela Mihalyi. Do dokumentární sekce festivalu se navíc dostaly tři snímků z českého projektu dok.incubator; mezi soutěžními dokumenty se objeví norský film o okradené české malířce.
23. 1. 2020|