TÉMA

David L. Hoggan

Nejvyšší soud přezkoumá trest za vydání knihy popírající holocaust

Nejvyšší soud přezkoumá rozsudek nad jednatelkou vydavatelství Bodyart Press Hedvikou Fiksovou za vydávání a šíření knihy Davida L. Hoggana s názvem „Mýtus šesti milionů,“ která popírá holocaust. Krajský soud v Brně šéfce vydavatelství potvrdil peněžitý trest patnáct tisíc korun. Fiksová podala dovolání, o kterém bude rozhodovat velký senát trestního kolegia Nejvyššího soudu.
26. 7. 2023|

Brněnský krajský soud potvrdil peněžitý trest za vydání a šíření knihy popírající holocaust

Krajský soud v Brně potvrdil peněžitý trest pro vydavatelství Bodyart Press a jeho jednatelku Hedviku Fiksovou za vydání a šíření knihy Davida L. Hoggana Mýtus šesti milionů, která popírá holocaust. Podle rozsudku soudu ve Žďáru nad Sázavou se tím vydavatelství i jeho jednatelka dopustily přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. Krajský soud rozsudek potvrdil a odvolání zamítl. Fiksová má zaplatit patnáct tisíc, vydavatelství 45 tisíc korun.
14. 6. 2022|

Soud ve Žďáru nad Sázavou uznal vinnými jednatelku i vydavatelství z popírání holocaustu

Soud ve Žďáru nad Sázavou uznal vinnými vydavatelství Bodyart Press a jeho jednatelku Hedviku Fiksovou z přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. Důvodem bylo vydání a šíření knihy Davida L. Hoggana Mýtus šesti milionů, která popírá holocaust. Fiksová dostala peněžitý trest 15 tisíc korun, společnost 45 tisíc. Rozsudek není pravomocný, obžalovaní i státní zástupkyně Lenka Budzińská si nechali lhůtu na odvolání.
6. 1. 2022|

Státní zástupce obžaloval nakladatelství kvůli knize popírající holocaust

Státní zástupce obžaloval nakladatelství Bodyart Press kvůli vydání a šíření knihy Mýtus šesti milionů, která popírá holocaust. Obžalována je ještě jedna osoba, která je nejspíš bezprostředně spjatá s nakladatelstvím, její identita ale zatím není známá. Případem se bude zabývat Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou. Podle trestního zákoníku hrozí za popírání genocidy až tři roky vězení. Vydavatelství se hájí tím, že titul vydalo pouze ke studijním účelům.
15. 11. 2021|