TÉMA

Čtvrtá dávka

Válek zahájil kampaň na podporu podzimního očkování proti covidu. Nechal si píchnout druhou posilující dávku

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) zahájil podzimní část kampaně na podporu očkování proti covidu-19. Sám při té příležitosti dostal druhou posilující dávkou. Vyloučil však, že by připadala v úvahu očkovací povinnost, vakcína proti covidu zůstane podle něj dobrovolná.
10. 10. 2022|

Začalo očkování čtvrtou dávkou proti covidu-19, registrace zatím není nutná

Od pondělí se lze nechat naočkovat čtvrtou dávkou vakcíny proti covidu-19. K dispozici bude v ordinacích praktických lékařů a v nemocnicích, a to bez předchozí registrace. Zájemci by si ale měli dostupnost látky v jimi vybraném místě předem raději ověřit, hlavně v případě praktiků. Očkovat se bude vakcínami od firem Pfizer/BioNTech nebo Moderna.
18. 7. 2022Aktualizováno18. 7. 2022, 21:35|

Čtvrtá dávka vakcíny proti covidu se zatím neplánuje, oznámila EMA. Není k tomu důvod

Evropské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) a pracovní skupina EMA pro vakcínu proti covidu-19 dospěly k závěru, že je zatím příliš brzy uvažovat o použití čtvrté dávky mRNA vakcín pro běžnou populaci.
7. 4. 2022|

Pandemie ve světě: V Rakousku pokračuje uzávěra pro neočkované, V USA zemřelo s covidem 800 tisíc lidí

V Rakousku skončila celostátní uzávěra, která v zemi kvůli kritické epidemické situaci platila od 22. listopadu. Pro ty, kteří se nenechali proti covidu-19 naočkovat, přísná omezení platí dál. Počet úmrtí souvisejících s koronavirem se v USA vyšplhal na 800 tisíc, informovala agentura Reuters na základě svých výpočtů. Izrael zvažuje podání čtvrté dávky vakcíny. Britský premiér Boris Johnson chce kvůli omikronu urychlit očkování posilující dávkou.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 22:24|