TÉMA

Canadair

Zásah v oblasti Bouřňáku a Větrovce je účinný. Daří se hasit skrytá ohniska

Hasiči, kteří likvidují požár v národním parku České Švýcarsko, se nyní soustředí na oblast nepřístupných míst kolem Pravčické rány, řekl mluvčí hasičů Martin Kavka. Zásah v oblasti Bouřňáku a Větrovce je podle něj účinný. Skrytá ohniska zůstávají v západní části skal nad Hřenskem. Uvedl, že v pátek by mohly být předány dva sektory na jih od Kamenice národnímu parku.
6. 8. 2022Aktualizováno6. 8. 2022, 20:11|

Hasiči se blíží k likvidaci požáru v Českém Švýcarsku. Zásah komplikuje počasí a nedostatek deště

V Národním parku České Švýcarsko nadále zasahuje na tisíc hasičů. Požářiště se už podle jejich ředitele Vladimíra Vlčka podařilo zmenšit na zhruba 398 hektarů. Stále se ale rozhořívají ohniska například u Pravčické brány, nebo na vrchu Bouřňák. Jedno ze skrytých ohnisek se ráno rozhořelo i v oblasti nad Hřenskem. Nyní je již pod kontrolou. Na letiště Vodochody kolem poledne znovu dorazila letadla Canadair z Itálie, která pomáhala hasit požár před týdnem.
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 20:04|

Ohniska požáru u Hřenska se rychle mění. Nasazená italská letadla musí hasit doma

Boj hasičů s plameny v Českém Švýcarsku se opakuje i v lokalitách, v nichž zasahovali ve středu či v úterý. Pomáhá jim sedm helikoptér a čtyři letouny včetně dvou speciálů z Itálie. Ty se však v pátek ráno vrátí do Itálie, kde jsou potřeba. Česko jedná o zapůjčení letadel se Španělskem a Švédskem. Požár se dál nešíří, pod kontrolou ani po pěti dnech není. Letecká technika ukončila svůj provoz s příchodem tmy.
28. 7. 2022Aktualizováno28. 7. 2022, 21:53|