TÉMA

Brodec

V osmi českých obcích si lidé v sobotu vybrali nové zastupitele

V sobotu si lidé v osmi českých obcích volili nové zastupitele. Například ve středích Čechách si nové vedení v opakovaných volbách vybrali obyvatelé Kadlína na Mělnicku a Plchova na Kladensku. V Plzeňském kraji se volilo v obcích Líšina na jihu Plzeňska a Mnichov na Domažlicku, na Vysočině ve Vísce. A lidé vyrazili k urnám také v Ústeckém kraji, kde se znovu volilo v Bynovci na Děčínsku, v Žiželicích na Lounsku a Domašíně na Chomutovsku.
18. 6. 2023Aktualizováno18. 6. 2023, 09:25|

Obyvatelé osmi obcí rozhodovali o nových zastupitelstvech. Stará se rozpadla

V sedmi obcích se v sobotu konaly nové komunální volby. Dosavadní zastupitelstva nevydržela osm měsíců od řádných voleb, a tak museli obyvatelé rozhodnout znovu. V jedné obci se měly konat dodatečné volby, ale nakonec se ani tentokrát nepodařilo sehnat dostatek kandidátů, kteří by mohli v zastupitelstvu usednout.
17. 6. 2023Aktualizováno17. 6. 2023, 22:38|

Dvanáct obcí volilo zastupitelstvo. V Moldavě tentokrát komise vyškrtnuté voliče poslala pryč

V sobotu v deset hodin večer skončily dodatečné nebo opakované komunální volby ve dvanácti obcích. Většinou se konaly proto, že se – na rozdíl od loňského září – podařilo sehnat dostatek kandidátů. V krušnohorské Moldavě nařídil opakování hlasování soud. Stejně jako v řádném termínu přišli do volební místnosti i lidé, kteří byli ze seznamu voličů vyškrtnuti. Tentokrát je volební komise nenechala hlasovat.
7. 1. 2023Aktualizováno7. 1. 2023, 22:03|

Obecní úřad Moldavy na Teplicku opět vyškrtl některé lidi ze seznamu voličů

Obecní úřad Moldavy na Teplicku, kde se bude v sobotu opakovat hlasování do zastupitelstva, znovu vyškrtl některé osoby ze seznamu voličů. Sdělení podepsané starostkou obce Lenkou Novákovou (Otevřeně ke všem) je zveřejněné na úřední desce obce. Ze seznamu úřad vyškrtl 38 lidí, kteří podle vedení Moldavy v obci nežijí a nemají k ní žádný vztah. Na sobotní hlasování bude dohlížet krajský úřad, řekla mluvčí kraje Magdalena Fraňková. K volbám přijala opatření také policie, doplnil mluvčí jejího krajského ředitelství Kamil Marek.
6. 1. 2023Aktualizováno6. 1. 2023, 12:10|

Deset obcí na začátku ledna čekají dodatečné komunální volby. Brodec na Lounsku dál povede správce

V některých obcích se bude v lednu kromě prezidenta volit také zastupitelstvo. Dodatečné komunální volby proběhnou 7. ledna. Termín vyhlásil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Týkat se ale bude jen deseti z jedenácti obcí, ve kterých se komunální volby kvůli chybějícím kandidátkám neuskutečnily v řádném termínu. V Brodci na Lounsku totiž opět žádná kandidátka nevznikla. České televizi to potvrdilo ministerstvo vnitra. Obec tak nadále povede přidělený správce.
30. 12. 2022Aktualizováno30. 12. 2022, 12:52|

Dodatečné volby v 11 obcích, kde nebyly minulý týden, se uskuteční v lednu

Dodatečné komunální volby v jedenácti obcích, v nichž se nekonaly minulý týden kvůli nedostatku kandidátů, se uskuteční příští rok 7. ledna. Termín vyhlásil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Lhůta pro podání kandidátních listin končí 2. listopadu. Na webu o tom informovalo ministerstvo vnitra.
30. 9. 2022|