TÉMA

Bohumila Beranová

Znojemská opozice podala na zástupce ANO po nařčení z korupce trestní oznámení

Zástupci tří znojemských opozičních hnutí podali v pátek trestní oznámení pro pomluvu na zástupce hnutí ANO, tedy starostku Ivanu Solařovou, radního a poslance Davida Štolpu a poslankyni Alenu Schillerovou. Důvodem je, že zástupce opozice nařkli z korupce. I když si je opozice vědoma, že potrvá nejméně několik měsíců, než krajské státní zastupitelství (KSZ) rozhodne, a kauza do té doby vyšumí, nechce prý normalizovat stav, kdy může kdokoliv kohokoliv bez důkazů v politice obvinit, popsal předseda hnutí Naše Znojmo Jakub Malačka.
před 5 h hodinami|

ANO ve Znojmě tvrdí, že koaliční zastupitel dostal nabídku úplatku

ANO tvrdí, že lidé spojení se znojemskou opozicí nabídli koaličnímu zastupiteli za SPD Květoslavu Svobodovi půl milionu korun, aby odešel z koalice. Svoboda uvedl, že nabídku dostal, ale odmítl ji. Plánuje se také obrátit na policii. Podle ANO dostal korupční nabídky i koaliční zastupitel Bert Bartas (Znojmáci), ten to ale odmítl komentovat. Předseda místního sdružení ODS Znojmo František Koudela, který má být novým starostou, uvedl, že nabídka úplatku je pro něj novou informací.
15. 7. 2024|

Tomáš Třetina a Jan Grois se utkají o křeslo senátora v obvodu Znojmo

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Znojmo postoupili Tomáš Třetina (TOP 09) a Jan Grois (za ČSSD jako nezávislý). Třetina měl v prvním kole voleb 30,37 procenta hlasů, Grois 25,95 procenta. Oba postupující řekli, že je hlavně důležité, aby lidé přišli i za týden ke druhému kolu senátních voleb. Prvního kola se zúčastnilo 33,42 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů.
3. 10. 2020|