TÉMA

Bochov

Stavbaři rovnají serpentiny u Bečova nad Teplou

Stavbaři v těchto dnech narovnávají serpentiny u Bečova nad Teplou. Jde o nejrizikovější silnici v Karlovarském kraji a jednu z nejnebezpečnějších v celém Česku. Kritický úsek, který měří necelý kilometr, se nachází na rušné komunikaci první třídy spojující Karlovy Vary a Plzeň. Denně po ní projedou tisíce aut. Práce, které v místě probíhají, představují největší dopravní omezení na Karlovarsku v letošním roce.
18. 4. 2024|

Karlovarsku chybí letečtí záchranáři. Zasahovat by mohli začít už příští rok, tvrdí Válek

Letecká záchranná služba by mohla začít fungovat v Karlovarském kraji v příštím roce. Sídlo by měla na karlovarském letišti a provozovat by ji měla zřejmě armáda. Kraj by ji mohl zajistit do půlroku od chvíle, kdy bude znát přesné podmínky, což by mohlo být do dvou týdnů. Na Karlovarsku je i nedostatek dalších zdravotníků, zejména praktických lékařů a pediatrů.
9. 8. 2023|

Část silnice mezi Karlovými Vary a Plzní se zhruba na týden uzavřela

U Kfel začala v pondělí platit uzavírka silnice I/20 mezi Karlovými Vary a Plzní. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) musí dočasnou vozovku, která slouží jako objízdná trasa, upravit tak, aby na ní bylo možné dělat zimní údržbu. Řidiči mají k cestě mezi dvěma krajskými městy využít náhradní trasu přes Stanovice či Bochov. Uzavírka potrvá nejdéle do 21. listopadu, řekl vedoucí provozního úseku karlovarské pobočky ŘSD Jiří Baloun. Objížďku u Kfel zavedlo ŘSD kvůli rekonstrukci dvou mostů.
14. 11. 2022|