TÉMA

Barbora Kořanová

Ve sněmovně končí její bývalí předsedové i letití poslanci

Někteří poslanci se po víkendových volbách do lavic ve Sněmovní ulici už nevrátí. Jedná se v mnoha případech o politiky, kteří byli s dolní komorou spojeni po několik funkčních období a patřili k výrazným osobnostem domácí politiky. Končí ale i poslanci, kteří se ve sněmovně zdrželi jen na jedno volební období.
11. 10. 2021Aktualizováno11. 10. 2021, 21:37|

Kořanová volá po rozšíření definice znásilnění, Benda chce řešit hlavně násilí

Sněmovna debatovala o nové definici znásilnění a možném zpřísnění trestů za něj. Mimořádnou schůzi vyvolala skupina poslanců v čele s Barborou Kořanovou (ANO) i v souvislosti s kauzou nyní již bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho. Podle Kořanové je nutné legislativu změnit. Předseda sněmovního ústavně právního výboru Marek Benda (ODS) je proti. Podle něj je důležitější se zaměřit na to, aby znásilnění bylo hlavně potrestáno. O redefinici znásilnění diskutovali Kořanová s Bendou v Událostech, komentářích.
9. 6. 2021|

Veřejnoprávní novináři by měli podávat majetková přiznání. Návrh komunistů podpořila ministryně Benešová

Návrh komunistů, aby novináři veřejnoprávních médií podávali majetková přiznání, překvapivě podpořila ministryně spravedlnosti i někteří poslanci vládního hnutí ANO. Kabinet Andreje Babiše přitom stejný návrh odmítl. Podle KSČM redaktoři České televize a Českého rozhlasu ovlivňují veřejné mínění a jsou placeni z veřejných peněz, proto by měli stejně jako třeba poslanci nebo starostové přiznávat majetek.
30. 4. 2021|