TÉMA

Azurové pobřeží

Majetek ruských oligarchů dohledává ve Francii zvláštní oddělení. Ve zmrazování pokračuje i Itálie

Francouzské úřady dál zmrazují nemovitosti sankcionovaných Rusů, hlavně v Paříži a na Azurovém pobřeží. Ministerstvo hospodářství zřídilo zvláštní oddělení, které dohledává majetek oligarchů a jejich rodinných příslušníků, na něž nemovitosti často rychle převáděli. V přípravě je také zákon, který by umožnil zmrazený majetek zabavit.
5. 8. 2022|

Ve Francii i Itálii sílí epidemie covidu, turisté si ale chtějí léto užít

Počet případů covidu-19 ve Francii za poslední dny výrazně stoupá. Podle odborníků jde o sedmou vlnu epidemie, která může poznamenat turistickou sezonu a velké kulturní a společenské akce včetně Tour de France. V zemi zaznamenali tento týden i dvě stě tisíc případů za jediný den. Navzdory nárůstu počtu nových případů je ale zatím turistická sezona v plném proudu. Podobná situace je i v sousední Itálii.
10. 7. 2022|

Ani město parfémů Francouzům nevoní. Lidé mají po pandemii jiné starosti, tuší v Grasse

Francie zpřísňuje bezpečnostní opatření v souvislosti s nárůstem počtu onemocnění covidem-19. Ve městech Lille, Nice nebo Toulouse musí lidé na ulicích nosit roušky, na vybraných místech je zavede i Paříž. V zemi začaly dovolené, které Francouzi letos tráví doma. Důsledky karantény jsou ale na řadě míst stále cítit.
6. 8. 2020|