TÉMA

Amanda Knoxová

Italský soud potvrdil trest pro Knoxovou v souvislosti s vraždou britské studentky

Soud ve Florencii ve středu potvrdil tříletý trest pro Američanku Amandu Knoxovou v souvislosti s vraždou britské studentky Meredith Kercherové z roku 2007. Soud podle tiskových agentur dospěl k závěru, že Knoxová se dopustila křivého obvinění, když během výslechu tvrdila, že za vraždu mohl její tehdejší zaměstnavatel. Knoxová tvrdí, že vypovídala pod tlakem policie a vinu odmítla. V případu studentčiny vraždy, mediálně sledovaném v Evropě i v USA, byla Knoxová dlouho hlavní podezřelou, než ji italské soudy v roce 2015 definitivně osvobodily.
5. 6. 2024Aktualizováno5. 6. 2024, 16:02|

Údajnou vražedkyni Amandu Knoxovou soud osvobodil, té filmové se zastane Matt Damon

V New Yorku měl premiéru film Stillwater, který se volně inspiroval případem Amandy Knoxové, Američanky obviněné v Itálii z vraždy své spolubydlící. Filmový příběh v režii Toma McCarthyho se ale více soustředí na postavu otce obviněné dívky. Hraje ho Matt Damon.
28. 7. 2021|

Itálie musí odškodnit Američanku odsouzenou za vraždu spolubydlící, kterou nespáchala

Itálie musí zaplatit Američance Amandě Knoxové odškodnění ve výši 18 tisíc eur (necelých 463 tisíc korun). Ve čtvrtek o tom rozhodl Evropský soud pro lidská práva. Italské úřady podle něho porušily vícero práv této mladé ženy, která byla v minulosti odsouzena za vraždu své britské spolubydlící, později ji však soud viny zprostil.
24. 1. 2019|