TÉMA

Marie Pošarová

Plánovaný Nejvyšší stavební úřad nevznikne, rozhodli poslanci

Plánovaný Nejvyšší stavební úřad ani jemu podřízená soustava krajských úřadů nevzniknou. Jejich zrušení schválila v novele sněmovna. Stavební úřady tak zůstanou dál při obcích. Vznikne pouze Dopravní a energetický stavební úřad podřízený ministerstvu dopravy, který bude mít na starosti hlavně dopravní a energetické stavby. Úprava nového stavebního zákona má také ve schválené podobě zrychlit a zjednodušit stavební řízení. Poslanci rovněž schválili, že firmy odsouzené za pojistný podvod zřejmě nebudou smět k veřejným zakázkám.
24. 3. 2023Aktualizováno24. 3. 2023, 22:44|

Fialova vláda ustála hlasování o nedůvěře. Poslanci jednali přes 22 hodin

Koaliční vláda Petra Fialy (ODS) odolala ve sněmovně prvnímu pokusu opozičních ANO a SPD o svržení. Povede dál zemi s důvěrou dolní komory. Debata trvala přes 22 hodin. Hlasování o nedůvěře vyvolala opozice kvůli aféře kolem již bývalého ředitele civilní rozvědky Petra Mlejnka a vládnímu postupu v řešení zejména energetické krize. Hlasování se uskutečnilo zhruba osm měsíců po jmenování kabinetu ODS, STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a Pirátů.
2. 9. 2022Aktualizováno2. 9. 2022, 13:00|

Lídři z Plzeňského kraje debatovali o stavu sociálních služeb, společné řešení nenašli

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě hovořili o stavu sociálních služeb v Česku. Jak zajistit jejich financování nebo kvalitní a dostupnější péči, se neshodli. Hosty diskuse byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
21. 9. 2021|

Volební lídři z Plzeňského kraje hovořili o covidu. Přeli se o správnosti vládního postupu i očkování

Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Plzeňském kraji diskutovali v další předvolební debatě České televize o covidu-19. Neshody nastaly například u očkování proti koronaviru nebo u tématu, které se týkalo postupu vlády při řešení pandemie. Naopak většina z krajských lídrů se shodla na pokračování nošení roušek a respirátorů ve veřejné dopravě a na dalších frekventovaných místech. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM).
20. 9. 2021|

Lídři kandidátek z Plzeňského kraje souhlasí s růstem platů státních zaměstnanců. Neshodli se o kolik a kdy

Volební lídři z Plzeňského kraje v předvolební debatě diskutovali o růstu platů státních zaměstnanců. Na tom, že se tak má stát, se shodli. Spory ale vyvolává otázka načasování kroku a výše nárůstu. Hosty byli Martin Baxa (SPOLU), Josef Bernard (PirátiSTAN), Nicole Fryčová (PŘÍSAHA), Ivana Mádlová (ANO), Marie Pošarová (SPD), Robin Šín (ČSSD) a Jiří Valenta (KSČM). Debatu moderoval Jakub Železný.
20. 9. 2021Aktualizováno20. 9. 2021, 22:00|

SPD představila svůj program, celostátním lídrem je Okamura

Předseda SPD Tomio Okamura a místopředseda Radim Fiala představili lídry krajských kandidátek svého hnutí a základní teze jeho programu. Zaštítili ho heslem „Naše vlast, naše rodiny, náš bezpečný domov“. SPD také představila svoji stranickou hymnu, kterou zazpíval Petr Kolář.
15. 7. 2021|

Investice budou pokračovat, mají jasno kandidáti v Plzeňském kraji. Volají také po větší odpovědnosti pracovních agentur

Plzeňský kraj by v důsledku pandemie koronaviru měl omezit své investice, myslí si dle průzkumu agentury Kantar CZ třetina oslovených obyvatel regionu. Špičky krajských kandidátek to ale odmítají, kraj si investice může dovolit a zaměřit by je měl například do vzdělání či infrastruktury. Kandidáti v předvolební debatě diskutovali také problematiku agenturních pracovníků. Byť uznávají, že česká ekonomika se bez nich neobejde, volají zároveň po větším dohledu. To podle nich ale nevyřeší kraj, nýbrž jedině stát.
16. 9. 2020|

Je region připraven na druhou vlnu pandemie? I o tom debatovali krajští volební lídři Plzeňského kraje

Rozhodnutí ministerstva zdravotnictví zakázat od pátku vnitřní hromadné akce na stání pro více než 10 lidí či možné pochybení České pošty při distribuci roušek – i těmto tématům se věnovali krajští volební lídři Plzeňského kraje při předvolební debatě.
16. 9. 2020|