TÉMA

Pražský dopravní podnik

Přes Letnou neprojedou kvůli opravě trati tramvaje, výluka potrvá necelé dva týdny

Přes pražskou Letnou od středy neprojedou tramvaje, kvůli opravě trati je přerušen jejich provoz mezi zastávkami Hradčanská a Strossmayerovo náměstí. Výluka potrvá do neděle 28. dubna. V době výluky budou jezdit tramvajové linky 1, 8, 12, 25, 26, 41, 91 a 96 po změněných trasách, v denním provozu budou moci cestující využít náhradní autobusovou dopravu X1 a v nočním X91. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku (DPP).
17. 4. 2024|

Pražský dopravní podnik vypíše tendr za 86 miliard. Pokrýt má automatizaci, nové vozy i servis

Pražský dopravní podnik (DPP) vypíše zakázku za 86 miliard korun na automatizaci provozu na lince metra C a nákup vlaků pro linky C a D. Tendr zahrnuje nákup 52 automatických souprav na linku C, šestnáct souprav pro budovanou linku D a nutné úpravy stanic v celkové hodnotě 35,9 miliardy korun. Zbytek hodnoty zakázky tvoří provozní náklady na zajištění údržby po dobu 35 let. Vypsání zakázky ve čtvrtek schválili zastupitelé hlavního města.
25. 1. 2024|

Sitta mladší dostane od státu 697 tisíc za to, že nemohl dělat znalce

Vladimír Sitta mladší, který upozornil na podezření kolem papírny Neograph a výroby jízdenek pro pražský dopravní podnik, dostane od státu dalších 697 tisíc korun odškodného za své trestní stíhání – tentokrát jako náhradu ušlého zisku za zákaz znalecké činnosti. Pravomocně to v úterý potvrdil odvolací senát. Někdejší obchodní ředitel Neographu čelil obžalobě za tunelování firmy. Podle něj šlo o pomstu lobbisty Ivo Rittiga obviněného právě v souvislosti s takzvanou jízdenkovou kauzou.
4. 10. 2022|

Přeju vládě, aby se kvůli kauze kolem Hlubučka nerozpadla, říká Udženija

Kauza kolem bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN) se rozrůstá. Hledá se nový ministr školství, šéf hnutí STAN Vít Rakušan čelí výzvám k odchodu z postu ministra vnitra. Starostka Prahy 2 a zastupitelka Prahy Alexandra Udženija z ODS si myslí, že je to na členech vlády, zda Rakušana na vnitru chtějí či nikoliv. Je přesvědčená o tom, že rozkol kabinetu by nebyl dobrou vizitkou před konáním předsednictví České republiky v Radě EU. Udženija byla hostem Interview ČT24.
20. 6. 2022|

Policisté přes dva roky sledovali lidi, auta i konspirační byty. Kauza dopravního podniku zblízka

Bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček je ve vazbě. Spolu s ním i další dva obvinění. Podle státního zástupce organizovali vybírání úplatků od dodavatelů pražského dopravního podniku. Hlubuček obvinění odmítá a jeho advokát označil exnáměstkovu roli v kauze jako okrajovou. Detaily z vyšetřování ukazují, že policisté sbírali důkazy dlouho a systematicky a že údajná zločinecká skupina měla mnohem víc členů.
17. 6. 2022|

Hlubuček rezignoval na funkce na magistrátu. Předseda STAN navrhuje mimořádný sněm hnutí

Obviněný Petr Hlubuček (STAN) rezignoval na funkci náměstka pražského primátora, člena rady hlavního města a člena dozorčí rady Pražských služeb. Informovala o tom mluvčí pražského hnutí STAN Šárka Kuželová. Městské opozici to nestačí, žádá i rezignaci primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) a dalšího jeho náměstka Adama Scheinherra (Praha sobě). Hlubuček už ve středu po výzvě vedení strany rezignoval na všechny stranické funkce včetně pozice na kandidátce STAN pro podzimní volby do zastupitelstva, kde figuroval na třetím místě. Přesto čelí celostátní vedení hnutí opoziční kritice a jeho předseda Vít Rakušan navrhuje, aby se uskutečnil mimořádný sněm.
16. 6. 2022Aktualizováno16. 6. 2022, 19:24|

Investigace.cz: V Pandora Papers figuruje i lobbista Rittig nebo bývalý teplický politik Benda

V projektu Pandora Papers se podle zjištění webu Investigace.cz objevila také jména bývalého teplického politika ČSSD Petra Bendy, lobbisty Ivo Rittiga a někdejšího ředitele televize Prima a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka. Jsou údajně zapojeni do případu, ve kterém si dvě panamské firmy poslaly pět milionů v českých korunách. Jedna z firem byla podle dokumentů spojená s Bendou, spoluvlastníky druhé byli Rittig s Dvořákem.
26. 11. 2021Aktualizováno26. 11. 2021, 07:19|

Kauzu údajného tunelování dopravního podniku vrátil soud k dalšímu projednání

Kauzu údajného tunelování pražského dopravního podniku bude muset znovu projednat pražský městský soud. Odvolací senát v úterý částečně zrušil osvobozující rozsudek, kterým soud loni všech 17 obžalovaných zprostil viny. Mezi obviněnými je lobbista Ivo Rittig nebo někdejší šéf dopravního podniku Martin Dvořák, oba vinu odmítají. Rozhodnutí Vrchního soudu v Praze je pravomocné.
30. 6. 2020Aktualizováno30. 6. 2020, 16:55|

„Absolutně neplatná.“ Soud rozhodl o smlouvě na reklamní plochy mezi dopravním podnikem a Rencarem

Smlouva na pronájem reklamních ploch mezi pražským dopravním podnikem (DPP) a firmou Rencar je neplatná. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 9. Smlouvu DPP vypověděl v roce 2016, byla podle něj nevýhodná. Firma Rencar následně podala žalobu na určení platnosti kontraktu. Podle soudu byla smlouva od počátku absolutně neplatná kvůli neurčitosti předmětu nájmu. Rozsudek je nepravomocný a Rencar se proti němu odvolá.
6. 9. 2019|

Kauza DPP: Sitta mladší na rozdíl od otce před soudem vypovídal. „Smlouva vznikla až příliš hladce, to bylo podezřelé“

Sjednání smlouvy na dodávku jízdenek mezi papírnou Neograph a pražským dopravním podnikem (DPP) šlo podezřele hladce a rychle, což vyvolávalo pochybnosti, uvedl před soudem bývalý obchodní ředitel Neographu Vladimír Sitta mladší. Podezření prý zesílilo rok a půl po uzavření kontraktu, kdy se v účetnictví Neographu objevila první faktura na vyplácení provizí společnosti Cokeville Assets. Podle obžaloby putovalo právě přes tuto karibskou firmu 17 haléřů z každé jízdenky k lobbistovi Ivu Rittigovi.
22. 1. 2019Aktualizováno22. 1. 2019, 15:26|