TÉMA

1997

Tatrovky, vrtulníky, všude voda a ticho. Devět vzpomínek na povodně 1997

Povodně, které před 25 lety zasáhly Moravu, Slezsko a část východních Čech, byly jednou z největších přírodních katastrof u nás. Postihly desetitisíce lidí a 60 jich přišlo o život. Další tisíce ztratily své domovy a téměř 80 tisíc lidí se muselo evakuovat. Takhle na tragédii vzpomínají ti, kteří ji prožili.
10. 7. 2022|

Povodně roku 1997 den po dni: Od nedostatku vody po zničené Troubky

Samostatné Česko zažilo za svou krátkou historii několik rozsáhlých povodní, které připravily o život desítky lidí a způsobily stamiliardové škody. Jedny z největších záplav vypukly před čtvrtstoletím, 5. července 1997.
4. 7. 2022|

Velká voda roku 1997 přišla nečekaně. Tehdejší modely ji nedokázaly předpovědět

Na začátku července 1997 nikdo netušil, že zbývá jen pouhých pár dní do jedné z největších přírodních katastrof v dějinách České republiky. Z pohledu tehdejší meteorologie nic zásadního nehrozilo, před tragédií varovali jen nemnozí.
4. 7. 2022|

Přerov se úředníků pod jednou střechou nedočká. Radniční komplex by byl údajně drahý

Vedení přerovské radnice definitivně zamítlo plány na vybudování radničního komplexu na náměstí TGM. Územní rozhodnutí na výstavbu nové radnice, která měla stát v západní části náměstí, tak bude zneplatněno. Podle vedení města by bylo vybudování nového sídla úředníků příliš drahé. Radnice má sídlo v jednom z menších řadových domů na náměstí, další budovy jsou v ulicích Bratrská, Smetanova, Blahoslavova a na Horním náměstí.
30. 9. 2019|