Dva obviněné z Kuciakova případu stíhá policie za další vraždu

Události ČT: Dva obvinění z Kuciakova případu stíháni kvůli vraždě podnikatele (zdroj: ČT24)

Dva z pěti obviněných z loňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky obvinila policie na Slovensku v případu další vraždy. Policie o tom informovala na sociální síti. Ze zveřejněných iniciál vyplývá, že jde o Miroslava Marčeka a Tomáše Szabóa.

Podle policie zavraždili Marček a Szabó v prosinci roku 2016 po vzájemné dohodě podnikatele poté, co se vloupali do jeho domu. Motivem činu byly peníze.

Policie zveřejnila také fotografii zbraně, kterou byl podnikatel zastřelen a která byla nalezena v blíže neupřesněném vodním toku. Oběma obviněným hrozí v případě prokázání viny v případu vraždy podnikatele doživotí.

Stejný trest jim může soud vyměřit i v případě, že budou odsouzeni za vraždu Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Dvojnásobná vražda dvou mladých lidí loni vyvolala v zemi mohutné demonstrace a vyústila v demisi tehdejšího premiéra Roberta Fica.

Podle dřívějších informací se Marček přiznal, že na Kuciaka a Kušnírovou střílel právě on. Bývalého vojáka Marčeka přitom vyšetřovatelé původně označovali v případu za řidiče; za střelce považovali Szabóa.