Na Mělnicku hořela jídelna, před plameny z ní uteklo téměř třicet lidí

V Kostelci nad Labem na Mělnicku hořela jídelna, před příjezdem hasičů ji stihlo opustit 27 lidí. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř možných, na místě zasahovalo 11 jednotek. Příčina ani škoda zatím nejsou známy, řekla mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová.

Událost byla hlášena krátce před 13:00. Podle Fliegerové hořela výrobna potravin a stravovací provozovna o rozměrech 80 krát 30 metrů, oheň zasáhl celou střechu. Ještě před příjezdem hasičů budovu opustilo 12 zaměstnanců a 15 zákazníků, všichni vyvázli bez zranění.

Na střeše byly umístěny fotovoltaické články, které značně komplikovaly hašení. Protože jídelna je uprostřed obce, hasiči prostřednictvím místního rozhlasu a sociálních sítí doporučili obyvatelům v blízkém okolí kvůli silnému zakouření uzavřít okna a nevětrat.

Po čtyřech hodinách se podařilo dostat plameny pod kontrolu, zásah ale ještě pokračoval. Hasiči rozebírali střešní konstrukci a vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska. „V neděli ráno se na místě sejdou hasičští vyšetřovatelé spolu s experty Technického ústavu požární ochrany Praha a s kriminální policií, aby společně pátrali po přesné příčině vzniku požáru. Předmětem dalšího vyšetřování bude i stanovení výše škody,“ dodala mluvčí.